Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP minden jel szerint ráfordult az Európa Parlamenti választásra. A Sargentini-jelentés új lendületet adott a pártnak és az MSZP úgy néz ki új lendületet kapott, mert egyre vehemensebben és egyre kreatívabban támadja fő ellenfelét a Fideszt.

A mai napon Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakcióvezetője írt kérdéssort Orbánnak, amire azt hiszem nem mer majd válaszolni a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban a budapesti Városházára látogat. Tudjuk, hogy Orbán csak azért jön, hogy megmutassa, ki az úr a háznál, és bejelentse, az ő jelöltje Tarlós István, őt indítja a jövő évi önkormányzati választáson.

De a kormányfői látogatás jó alkalom arra, hogy hatalmi kérdések helyett arról beszéljünk, Tarlós helyett is, melyek a budapestiek szempontjából a legfontosabb kérdések és megoldandó feladatok.

Tudomásul veszi-e végre Orbán, hogy erős és önálló Budapest nélkül nincs erős és független Magyarország?

Befejezi-e végre Budapest ostromát, és hajlandó végre megadni Budapestnek, ami jár, a tiszteletet, a szabadságot és pénzügyi önállóságot?

Továbbra is fejőstehénnek nézi-e Budapestet, vagy a józan észre hallgatva visszaad minden általuk befizetett 10 forintból 1 forintot?

Visszahívja-e a Budapest nyakára ültetett két helytartót, Gulyás Gergelyt és Fürjes
Balázst, vagy Tarlós továbbra is gyámság alatt lesz?

Befejezi-e végre a budapesti fák irtását, és stadionépítés helyett inkább Budapest fásítását, parkosítását támogatja?

Továbbra is hidegen hagyja-e a budapestiek véleménye, akik ellenzik a Városliget beépítését?

Visszaad-e a napi befizetett 20 milliárd forint adónkból évi 15 milliárd forintot, a járhatatlan, balesetveszélyes, kátyús utak felújítására?

Visszaadja-e a budapesti közösségi közlekedéstől elvett évi 40 milliárd forintot, hogy legyen pénz a normális működtetésre és fejlesztésre?

Tud garanciát adni arra, hogy nem kerül-e életveszélybe, aki az állami egészségügyi ellátórendszer szolgáltatásait veszi igénybe Budapesten?

Hajlandó-e tenni azért, hogy megszűnjön a budapesti egészségügy katasztrofális állapota, vagy továbbra is csak szuperkórházak terveivel szédíti a budapestieket?

Ha a Lánchíd és a Váralagút egyidejű felújításáról nagy nehezen, de sikerült megállapodni, akkor miért nem megy ez minden, Budapest életét alapvetően meghatározó kérdésben?

Bízzunk benne, hogy Orbán nemcsak hatalmi és kommunikációs kérdések miatt jön a városházára, hanem komolyan veszi a budapestiek jogos igényeit.
Budapest többet érdemel!

Horváth Csaba,
az MSZP budapesti képviselői nevében


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: