A magyar diplomácia sikert sikerre halmoz – Vagy mégsem? Már megint a szövetségeseinkkel van gondunk. Volt már ilyen, abból sem jöttünk ki túl jól.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ukrajna kiutasította a beregszászi magyar konzult…

Erre válaszul Magyarország kiutasít egy itt dolgozó konzult…

Szijjártó Péter külügyminiszter az ukrán-magyar konfliktus miatt (Ukrajna kiutasította a beregszászi a magyar konzult) sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta csütörtök délben, hogy Magyarország külpolitikájának fontos sarokköve, hogy a szomszédokkal jó viszonyt tartson fönn, ez az elmúlt években komoly eredményekkel járt.

Azonban az utóbbi időben kifejezetten rossz irányba mozdultak el az ukrán kapcsolatok, holott a magyar érdek az, hogy erős és demokratikus Ukrajna legyen a szomszédunk.

Ukrajna folyamatosan élezte és élezi a konfliktust. A kárpátaljai magyarokkal szemben gyúlöletkampányt folytatnak, állami támogatással, mondta Szijjártó. Szerinte ez azért van, mert Ukrajnában választás közeleg, az elnök a kárpátaljai magyarokkal szembeni gyűlöletkeltéssel akar népszerűséget szerezni. Szijjártó az ukrajnai kiutasítás után a magyar külügybe kérette a budapesti nagykövetet, akivel közölték, az itt dolgozó egyik konzulnak 72 órája van elhagyni Magyarországot, ez az arányos válaszlépés, jelentette be a miniszter.

Azt azonban Szijjártó nem árulta el, a magyar fél pontosan kit utasított ki. Szijjártó azt is elmondta, hogy ha a kiutasított ukrán konzul helyére újat küld Ukrajna, mérlegelik majd, megadják-e neki a szükséges dokumentumokat, hogy be tudja tölteni a megüresedett helyet. Ugyanígy kérdés, hogy a kiutasított beregszászi konzul helyét átvevő magyar diplomata felveheti-e majd a munkáját.

Megkezdték a nyelvtörvény tárgyalását is Ukrajnában, ami a miniszter szerint további provokációhoz vezethet. A miniszter többször hangsúlyozta, szerinte a konfliktust nem a magyar fél kezdeményezte, ugyanakkor attól tart, az ukránok további provokatív lépéseket fognak tenni. Beszélt arról is, a NATO-ba igyekvő Ukrajna katonai egységeket telepít Kárpátaljára, amit szintén provokációnak tartott.Kérdésre válaszolva elmondta, nem érdekli, hogy erről a kérdésről mit gondolnak az oroszok (Szijjártó nemrég Moszkvában volt, találkozott az orosz külügy miniszterrel), őt csak a kárpátaljai magyarok sorsa érdekli.

“Ukrajna folyamatosan élezte és élezi a konfliktust.” – Orbánék pedig Putyin utasítása alapján tovább polírozzák azt a konfliktust.

Azért, ha tovább gondoljuk a helyzetet, és sikerül Orbánéknak kiléptetni az országot az EU-ból, akkor jó tudni, hogy utána csatlakozhatunk a baráti Ukrajnához. Kellenek majd akik befogadnak minket, vagy ha nem, a másik megoldás, hogy Orbánék olyan ország mellé viszik az országunkat, ahol szívesen látnak minket ezzel a politikai berendezkedéssel.
De persze, ha nagyhatalom leszünk, akkor ezekre semmi szükség.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük