Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Zajlik az élet az egészségügyben, melyet nem a Soros, nem is Gyurcsány nem is az ellenzék generál.

Az még nem világos, hogy Tamás Róbert az elmúlt hónapok intézmény körüli botrányai miatt távozik-e.

Egyesek furcsa egybeesésnek tartják, hogy a szakember éppen az egészségügyi államtitkár lemondása napján (mint már korábban megírtuk) közölte a döntését, májusban ugyanis őt magát is államtitkár-esélyesként emlegették.

Október 2-án benyújtotta lemondását Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója – értesült a hvg.hu. A korábban az intézmény plasztikai sebészeti osztályát vezető szakembert 2015 júliusában nevezték ki.

Tamás Róbert a hvg.hu megkeresésére elismerte lemondását, annak okairól azonban nem akart semmit mondani, hanem azt kérte, hogy forduljanak a honvédelmi minisztérium sajtóosztályához. Ezt megtették, még nem kaptak választ a kérdéseikre…

Tamás Róbert lemondásának érdekessége, hogy távozása okáról a kórházon belül egymásnak tökéletesen ellentmondó forgatókönyvek keringenek: az egyik verzió szerint a lemondása csak látszólag önkéntes, valójában „neki kell elvinnie balhét” az intézményben kialakult, egyes osztályok – köztük a sürgősségi centrum – működését és a betegellátás biztonságát veszélyeztető orvoshiány miatt.

A másik kórházon belüli magyarázat szerint viszont pont, hogy előrébb léphet az orvosigazgató: többen legalábbis furcsának tartják, hogy a lemondása egybeesett Nagy Anikó egészségügyi államtitkár távozásával. A szakembert ugyanis már a választások után az egészségügyi államtitkári poszt egyik várományosaként emlegették, így kollégái nem tartják kizártnak, hogy most övé lehet a poszt.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: