Dr. Gurmai Zita
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz szerint a nőknek kevesebb fizetés jár…
A Fidesz szerint rendben van az, hogy a magyar nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Hiába javasolta az MSZP, hogy szüntessük meg ezt az igazságtalanságot, Orbánék ezt nem támogatták. Még azt sem engedik, hogy a parlament vitázzon a kérdésről.
Ezért az a nő, aki ma a Fideszt támogatja, a saját kisebb fizetésére szavaz!

A magyar nők bizonyíthatóan kevesebb fizetést kapnak. Az OECD legfrissebb kiadványa szerint 26 európai ország között nálunk a legnagyobb a férfiak és nők fizetése közötti különbség a diplomások körében. Egy felsőoktatásban végzett, teljes munkaidőben dolgozó magyar nő 2016-ban a fizetésének mindössze a kétharmadát kapta annak, mint egy férfi kollégája.

Átlagosan pedig a nők 20 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak, a fizetések.hu tavalyi megállapítása szerint.

Ennek megszüntetésére egy olyan határozati javaslatot nyújtottunk be Korózs Lajos képviselőtársammal, mely szerint az országgyűlés felhívja a kormányt, hogy mérje fel a nők és férfiak fizetése közti különbség okait és körülményeit, majd terjesszen be megoldási javaslatokat ennek a helyzetnek a megszüntetésére.

A Fidesz azonban ezt a Vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén nem volt hajlandó támogatni. Orbánék még azt is megakadályozták, hogy a nők kevesebb fizetésének kérdését a parlament megtárgyalhassa. Inkább költenek 6 milliárd forintot arra, hogy plakátokon azt hazudják: Magyarországon minden rendben van.

Az MSZP-t felháborítja ez a hozzáállás. Mi azért dolgozunk, hogy a férfiak és nők ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kapjanak! Senki sem károsíthatja meg a nőket, senki nem vehet el abból a fizetésből, amiért a nők megdolgoznak!

Üzenem Orbán Viktornak, hogy ha megállapodást akar kötni a nőkkel, kezdje azzal, hogy a nők is ugyanannyit keresnek, mint a férfiak! A nők ugyanis csak akkor vállalnak több gyereket, ha nagyobb anyagi biztonságban érzik a családjukat.

A nőnapra vagy anyák napjára vásárolt virág nem elég! Adják oda azt a fizetést a nőknek, amiért megdolgoznak!

Gurmai Zita Fotó: MSZP

Gurmai Zita
országgyűlési képviselő, az MSZP Nőtagozatának elnöke


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: