Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Családok éve: egyre több család kerül az utcára, mert a Fidesz a bankokat támogatja

Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy az Orbán-kormány kiszolgáltatta az adósokat a bankoknak, pedig minden esetben vizsgálni kellett volna, hogy tisztességesen jártak-e el a bankok a hitelek folyósításánál. A Fidesz azonban ez után sem lépett semmit a hitelkárosultak érdekében.

A kormány tényleg úgy gondolja, hogy csak az a hibás, aki felvette a hitelt? Ő visel minden kockázatot? Aki elbírálta és folyósította semmiben nem hibázott?

Orbán Viktor továbbra is szolgaian betartja az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött paktumot, amellyel a magyar családoknak hátat fordított és a bankok oldalára állt.

A kormánynak nem kell arra várnia, hogy perek ezreit indítsák el a károsultak, mert minden eszköze megvan ahhoz, hogy rendezze a kilátástalan helyzetüket. A fideszesek már a parlamentben is kimondták, hogy a bankok becsapták az adósokat. Ezek után miért bíróság előtt kell bizonyítani azt, amit a fideszesek is szajkóztak? Foglalják törvénybe és ne a bankokat szolgálják, hanem álljanak a károsultak oldalára!

A károsultaknak nem újabb perekre van szüksége, hanem egy új banki elszámoltatási törvényre. Az Orbán-kormány a felelőtlen időhúzásával csak egy dolgot érhet el: a családok évében az eddig már 1755 utcára került család után még többen fogják elveszíteni az otthonukat.

 

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese

Szakács László,
az MSZP elnökhelyettese


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: