Sargentini jelentés után: bezuhant a Fidesz-támogatottsága


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Úgy tűnik mégis csak megtépázta a kormánypártokat az Európai Unió kétharmada által elfogadott jelentés.

Jelentősen meggyengült a Fidesz támogatottsága. Több, mint félmillió ember hagyta ott a kormánypártokat. Ez pedig hasonló mértékű gyengülés, mint amelyet Gyurcsány Ferenc és korábbi pártja elszenvedett az Öszödi beszéd kiszivárgását követően.

Ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a Fidesz 7%-nyi támogatót elveszített az áprilisi választásokon elért eredményéhez képest – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből.

A Fidesz támogatottsága és a bizonytalanok aránya szinkronban mozog idén március óta. A kormánypárt szimpatizánsai csökkennek (szeptemberre 37%-ra), az el nem kötelezett polgárok száma nő (31%-ra).  Kérdés, hogy mit tud kezdeni ezzel a helyzettel az ellenzék.

Mindenesetre bizakodásra adhatnak okot a számok, ugyanis abban az esetben, ha a Fidesz tovább folytatja mostani európa-ellenes politikáját, kőkeményen ráfaraghat. Úgy tűnik tehát, hogy a választók keményen megbüntetik a kormánypártokat azért a fiaskóért amit Srasbourgban összeszedtek.

Előre félünk azonban, hogy a bukás ellensúlyozása érdekében mivel fognak riogatni bennünket a Habony-művek emberei. Mindenesetre a Fidesz eddigi politikája bizonyosan nem vezetheti sikerre a kormánypártokat a következő Európa Parlamenti választásokon.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük