Sargentini jelentés után: bezuhant a Fidesz-támogatottsága


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Úgy tűnik mégis csak megtépázta a kormánypártokat az Európai Unió kétharmada által elfogadott jelentés.

Jelentősen meggyengült a Fidesz támogatottsága. Több, mint félmillió ember hagyta ott a kormánypártokat. Ez pedig hasonló mértékű gyengülés, mint amelyet Gyurcsány Ferenc és korábbi pártja elszenvedett az Öszödi beszéd kiszivárgását követően.

Ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a Fidesz 7%-nyi támogatót elveszített az áprilisi választásokon elért eredményéhez képest – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből.

A Fidesz támogatottsága és a bizonytalanok aránya szinkronban mozog idén március óta. A kormánypárt szimpatizánsai csökkennek (szeptemberre 37%-ra), az el nem kötelezett polgárok száma nő (31%-ra).  Kérdés, hogy mit tud kezdeni ezzel a helyzettel az ellenzék.

Mindenesetre bizakodásra adhatnak okot a számok, ugyanis abban az esetben, ha a Fidesz tovább folytatja mostani európa-ellenes politikáját, kőkeményen ráfaraghat. Úgy tűnik tehát, hogy a választók keményen megbüntetik a kormánypártokat azért a fiaskóért amit Srasbourgban összeszedtek.

Előre félünk azonban, hogy a bukás ellensúlyozása érdekében mivel fognak riogatni bennünket a Habony-művek emberei. Mindenesetre a Fidesz eddigi politikája bizonyosan nem vezetheti sikerre a kormánypártokat a következő Európa Parlamenti választásokon.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük