Mi a véleménye Blogár György kirúgásáról? (mondja el cikkünkben, kattintson)


Fotó forrása: youtube
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer leírom ezt, Blogár György nem írhat többé a 168 óra hasábjaira.

Mindig elmerengek azon, amikor a kormánypártiak baloldali médiafölényről beszélnek, hogy vajon miféle balos többségről leeht szó, amikor arról beszélgetünk, hogy Kálmán Olga nincs képernyőn és most Bolgár Györgyöt távolították el a baloldalinak tartott 168 órától.

Persze értem én és hallgatom az elemzéseket, magyarázatokat, hogy a lap már régen nem a baloldal kezében van, hanem átsodródott a jobboldal környékén kavargászó EHIM nevű izraelita szervezet környékére. Mint ahogyan az ATV-t fenntartó “Hitgyüli” sem a baloldalnak fúj már az egyházügyi törvény szavazása óta, amikor is a Fidesz kegyének köszönhetően maradhatott Németh Sándor egyháza “történelmi egyház” státuszban.

De mégis elgondolkodtat mindannyiunkat az, hogy akkor voltaképpen, azok a kritikák, amelyek az ellenzéket érik a baloldali sajtóból mégis mennyire körön belülről jönnek? Mennyire baloldali az ATV? Mennyire baloldali a 168 óra?

Persze ezek az orgánumok már régóta nem tartják magukat baloldalinak és a függetlenség fügefalevele mögé bujdokolnak el. Még ha el is hinnénk mindezt, halkan kérdezem, akkor a magyar médiában csak független meg kormánypárti lapok maradtak, a baloldalon meg nincs semmi?

Persze, itt a BalraMagyar, a HírHugó vagy a Pesti bulvár vagy a Civil Hetes esetleg erősebb idegzetűeknek egy Nyugati Fény. Pici online lapok, melyek főképp lelkesedéből üzemelnek. De mi ez egy TV2-höz képest? Talán utolsó bástyának maradt nekünk a Népszava, mint országos napilap, nagy szerkesztőséggel.Voltaképpen sosem értettem, mi lehet az oka annak, hogy a baloldal ennyire esetlen a médiatérben, hogy ha a kezembe veszek egy baloldali lapot, vagy megnézek egy baloldali hírháttér műsort miért az ömlik rám a képernyőről vagy a monitor hasábjairól, hogy minden ellenzéki mekkora rakás szerencsétlenség. Közben pedig látjuk, hogy már rég nem a mi oldalunk kezében vannak ezek a sajtótermékek, már rég nem nekünk fújnak azok a szelek, melyeket 10 vagy 15 éve megszoktunk.

Éppen ezért kérem az olvasókat, hogy írják le ide a kommentszekcióba, mit gondolnak Blogár György kirúgásáról és a baloldali sajtó helyzetéről? Vajon tudatosan manipulál minket a jobboldal a sajátunknak hitt sajtón keresztül? Vajon kiben bízhatunk meg mi baloldaliak? Blogárban a jelek szerint igen.

Kelemen László


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük