Megdöbbentő, felfoghatatlan halálhír… Mindenki gyászolja a színház igazgatót


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Döbbenetes és váratlan… Szavak alig vannak, csak gyász és szomorúság…

 

66 éves korában elhunyt Kiss Péntek József, felvidéki magyar író, rendező, tanár, aki 1999 és 2003 között volt a komáromi Jókai Színház igazgatója.Élete folyamán hol színikritikusként, hol egyes produkciók alkotó résztvevőjeként tevékenykedett, de leginkább a szlovákiai hivatásos színjátszás legfontosabb bázisát és utánpótlását adó amatőr mozgalom egyik prominens képviselőjeként, rendezőjeként és szervezőjeként volt jelen.

Írásaiban kendőzetlen őszinteséggel, friss humorral és öniróniával, társadalomrajzzal mutatja be nemcsak önmagát, hanem azt a közeget, társadalmat, amelyben élete jelentős szakaszát leélte.

Engedjenek meg egy idézetet tőle:

“Mennyi sötét titok lakozik az emberi lelkekben! De felszakadnak majd a titkok, és világosság önti el a homályos zugokat. Akkor kifényesednek majd a lelkek. Csend borítja majd és békesség a világot. Jó lesz akkor, mert helyre zökken minden, ami kibicsaklott a teremtésben.”

A színházi társulat közösségi oldalán is beszámolt a gyászhírről:

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak. Isten nyugosztalja.

Kiss Péntek József – Fotó: Bumm.sk

Forrás: Blikk / BalraMagyar


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük