Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Süllyed az a hajó Viktor, egyre nagyobb a lék…

A magyarok 51 százaléka szerint a kormányt, és nem az országot ítéli el a Sargentini-jelentés – ez derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amit a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. Ezzel szemben 28 százalék véli úgy, hogy Magyarországot büntetik a strasbourgi döntéssel.

Még a fideszesek 41 százaléka szerint is a kormányé a felelősség, de a kormánypárt szavazóinak ugyanekkora százaléka gondolja, hogy az országot marasztalta el az Európai Parlament. Az MSZP-Párbeszéd szavazók 55, a jobbikosok 38 százaléka szerint szól a kormánynak a jelentés.

A felmérésben rákérdeztek arra is, hogy az EU-ra tartozik-e, hogy egy tagállam követi-e a demokratikus normákat, vagy az az adott ország belügye. 14 százalék szerint teljes mértékben beleszólhat ebbe az Európai Unió, 46 százalék szerint pedig részben. 31 százalék véli úgy, hogy ez kizárólag az adott országra tartozik.

Ezzel némileg ellentmondásban áll, hogy a magyarok 66 százaléka gondolja azt, hogy az unióhoz tartozás Magyarország anyagi érdeke, de ettől még az értékrend tekintetében nem kell hozzá igazodni.

A válaszadók 89 százaléka gondolja úgy, hogy még egy kétharmaddal megválasztott kormány sem tehet meg bármit, és számon lehet kérni a tetteit. Érdekes módon a Fidesz táborának 90 százaléka is egyetért ezzel.

No végre kezdenek józanodni az emberek, hiszen akinek nem szemellenzője van, vagy nem vak, az tudhatja, láthatja, hogy nem az ország vezeti a kormányt, hanem fordítva. A kormány színvonala egyre jobban csökken, hiszen aki nem vak, az láthatja, hogy egyre ostobább miniszterek, államtitkárok, s egyéb vezetők kerülnek a kormányba, hivatalokba.

Csak két példa, de említhetnék többet is.: Balog helyett a sötét ősködös, tízparancsolattal gyógyító Kásler. Martonyi /diplomata/ helyett a papagáj, bunkó,a diplomáciát hírből sem ismerő Szijjártó, aki ráadásul még eltüntetett jó pár milliárdot az üzletházaival is, nem?

Ahogy romlik Orbán állapota, úgy egyre ostobábbakkal veszi körbe magát. Persze nem azt akarom, mondani, hogy a mostani ostobák elődei kifogástalan munkát végeztek, sőt…

Forrás: 24.hu / BalraMagyar

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: