Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ilyen az, amikor feltörlik a padlót valakivel.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyilatkozata szerint a Honvéd Kórház mai gondjainak oka a múltban keresendő, vagyis nyolc év után is az „elmúlt nyócévben”. Benkő Tibornak akkor szolgálatot teljesítő tábornokként ismerni kell a tényeket, tudnia kell: ez nem így van – írja Szekeres Imre az MSZP volt honvédelmi minisztere nyilvános jegyzetében.

Az MSZP legendás politikusa pontokba szedte érveit.

1) 2007-ben átadtuk a Róbert Károly körúton évtizedek óta szerkezetkész állapotban „várakozó” új és modern épületet.

2) Létrejött a honvédség, a rendőrség, a tűzoltóság, a vasúti dolgozók egészségügyi és a budapestiek egy részének ellátását biztosító modern eszközökkel felszerelt kórház és rehabilitációs központ.

 

3) Nemcsak a közel háromezer főt alkalmazó intézmény minden orvosi, ápolói állását betöltöttük, hanem szakmailag a legjobbak közé tartozó főorvosi kar biztosította a magas ellátási színvonalat.

4) Elég elővenni az újságokat, amelyek nem kímélték az akkori kormányt, hogy meggyőződjön bárki arról, hogy nagyszerű orvosok, ápolók milyen magas szakmai teljesítményre voltak képesek és mindenki elégedett volt az ellátással.

Felipe Massa az utóbbi évek legsúlyosabb sérülését szenvedte el a Hungaroringen, amikor egy, a Rubens Barrichello Brawnjából kipattant rugó fejen találta. A brazil pilóta életveszélyes fejsérülést szenvedett, őt is a Honvéd Kórház orvosai mentették meg.

Büszke voltam arra is, hogy emberségből is kiválóan vizsgáztak az ott dolgozók, máig becsülöm, hogy milyen gondosan kezelték Horn Gyulát betegsége alatt és soha senkinek nem adtak róla információt tisztelve az emberi méltóságot.

5) S végül: 2009-től kezdve a NATO katonaegészségügyi kiválósági központját is a Magyar Honvédség biztosítja, elismerve ezzel a magyar katonaegészségügy nemzetközi elismertségét.

Benkő Tibornak honvédelmi miniszterként azt lenne érdemes megvizsgálni, 

1) mi az oka annak, hogy 2010 után nem épült meg a tervezet másik új épület, amely lehetővé tenné a korszerűtlen volt MÁV Kórház épületének kivonását az ellátásból.

2) Érdemes lenne megvizsgálni, hogy milyen hatása volt annak a döntésüknek, hogy megszüntették a kórház orvos szakmai és katonai kettős felügyeletét és a vezérkari főnök alárendelték, aki akkor történetesen ő volt.

3) Tisztázni kellene azt is, hogy helyes döntés volt-e a Honvéd Kórház ellátási felelősségét kiterjeszteni közel kétmillió lakosra, és ehhez milyen feltételeket biztosítottak.

4) Elemzést érdemel az is, hogy miért hagyta el a kórházat számos szakmai kiválóság és az SBO helyzete miért rendült meg, s mit lehet tenni ellene.

A Honvéd Kórház számos intézménye, osztálya ma is a betegek gyógyulását szem előtt tartva, az emberi méltóság tiszteletben tartásával dolgozik. Aki betegként megfordul ott olyan szervezettséggel, figyelmességgel találkozik, ami manapság ritkaság. Azt ott dolgozó orvosok, ápolók minden elismerést megérdemelnek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: