Orbán hiába próbál erőszakosan az európai elithez csatlakozni, még a jobb szélen is bármikor a hátába döfik a kést


Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Orbán azt szerette volna, hogy aki itthon isten, király, császár, az Európában némi szerephez jusson, de nem sikerült…

A magyar kormányfő új barátai az európai politika jobb szélén bármikor Orbán Viktor hátába döfik a kést, ha az érdekük úgy kívánja – mondta a Népszavának Török Gábor.

A politológus szerint az már nem kérdés, hogy meddig feszítheti Orbán a húrt, „a húr ennél feszesebb nem lehetne, nyilván már nem Orbán Viktor a kulcskérdés ebben a történetben. Ő nem tud és láthatóan nem is akar változtatni a politikáján, nem hiszem, hogy gesztusokat fog tenni, ennek már nem is lenne jelentősége. A kérdés, hogy az európai választók hogy fognak majd reagálni és milyen összetételű Európai Parlament jön majd létre.”Török Gábor szerint Orbán Viktor az európai döntési pozícióktól távolabb került. Pedig a célja az volt, hogy „aki Magyarországon Isten, király, császár, legalább Európában ne csak a dumálás jogával rendelkezzen, hanem némi politikai döntéshozatali befolyásolási szerephez jusson”, de erre most már alig van esély. A populista, szélsőjobboldali pártok pedig a migrációs politikának csak a retorikájában értenek egyet Orbánnal.

“A Salvini-Orbán találkozó már a Sargentini-szavazás előtt megmutatta a veszélyeit Orbán politikájának: ez egy kifejezetten kudarcos megbeszélés volt a hosszú távú célokat illetően. Egyrészt bebizonyosodott, hogy Salvini nem fogja elfogadni Orbán vezető pozícióját, világossá vált – amit tudhattunk korábban is – hogy a migrációs politikát teljesen másképp képzelik és kiderült, hogy csak a retorika tud azonosságot teremteni ezek között a pártok között. Nagyon nehéz úgy együttműködni – a közös értékek és a szolidaritás alapján – mint ahogy az a Néppártban történik.

Orbán egy ilyen új pártcsoportban még a minimumát sem várhatja el annak, amit az EPP-ben hosszú időkön keresztül megkapott: hogy akkor is támogatták, mögötte voltak, amikor nem értettek vele egyet. Ezek az új fiúk egy pillanat alatt a hátába döfik majd a kést, ha az az érdekük.”

Orbán Viktor Emmanuel Macron Gyurcsány Ference – mondta Török. Vagyis Orbán a francia elnök számára „egy vudubábu, amit érdemes újra és újra legyőznie mert akkor ezzel odahaza Le Pent tudja gyöngíteni”.

Hogy mikor unja meg a magyar nép ezt az orbánista autoriter agresszív elnyomást, ezt a hihetetlen alacsony színvonalat és az emberek, az ország folyamatos kirablását, nem lehet megjósolni. Szerintem külső politikai változások indíthatják meg ezt a folyamatot.
Az EU-n belül valóban nagy lett a mozgás és a helyezkedés amit Orbán önfejű, primitív vagdalódzó elméje természetesen nem tud felfogni és hasznosítani. Orbán túlságosan is kilóg a többi EU-s országokból civilizálatlanságával, kekeckedésével, buta értelmetlen kirohanásaival. Ha a magyaroknál populáris, népszerű is Orbán, az EU-ban pont az ellenkezője. Egy leprás fekete bárány akihez még hosszú vasfogóval is írtózkodnak hozzányúlni…

Török Gábor – Fotó: NOL

Egyet ne feledjünk. Orbánnál nincsenek játékszabályok, a legmocskosabb eszközöket használja. Teljességgel gátlástalan. A politikai képességének ezek meghatározó összetevői. Lop, csal, hazudik, elfed. Mint senki. A rendszere egy egyszemélyes rendszer. Ha ő kiesik, az egész összeomlik és mi ott állunk továbbra is a szakadék szélén. Az egész ember egy hatalmi kamu.


Forrás: HVG / Népszava / BalraMagyar


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük