Orbán hiába próbál erőszakosan az európai elithez csatlakozni, még a jobb szélen is bármikor a hátába döfik a kést


Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Orbán azt szerette volna, hogy aki itthon isten, király, császár, az Európában némi szerephez jusson, de nem sikerült…

A magyar kormányfő új barátai az európai politika jobb szélén bármikor Orbán Viktor hátába döfik a kést, ha az érdekük úgy kívánja – mondta a Népszavának Török Gábor.

A politológus szerint az már nem kérdés, hogy meddig feszítheti Orbán a húrt, „a húr ennél feszesebb nem lehetne, nyilván már nem Orbán Viktor a kulcskérdés ebben a történetben. Ő nem tud és láthatóan nem is akar változtatni a politikáján, nem hiszem, hogy gesztusokat fog tenni, ennek már nem is lenne jelentősége. A kérdés, hogy az európai választók hogy fognak majd reagálni és milyen összetételű Európai Parlament jön majd létre.”

Török Gábor szerint Orbán Viktor az európai döntési pozícióktól távolabb került. Pedig a célja az volt, hogy „aki Magyarországon Isten, király, császár, legalább Európában ne csak a dumálás jogával rendelkezzen, hanem némi politikai döntéshozatali befolyásolási szerephez jusson”, de erre most már alig van esély. A populista, szélsőjobboldali pártok pedig a migrációs politikának csak a retorikájában értenek egyet Orbánnal.

“A Salvini-Orbán találkozó már a Sargentini-szavazás előtt megmutatta a veszélyeit Orbán politikájának: ez egy kifejezetten kudarcos megbeszélés volt a hosszú távú célokat illetően. Egyrészt bebizonyosodott, hogy Salvini nem fogja elfogadni Orbán vezető pozícióját, világossá vált – amit tudhattunk korábban is – hogy a migrációs politikát teljesen másképp képzelik és kiderült, hogy csak a retorika tud azonosságot teremteni ezek között a pártok között. Nagyon nehéz úgy együttműködni – a közös értékek és a szolidaritás alapján – mint ahogy az a Néppártban történik.

Orbán egy ilyen új pártcsoportban még a minimumát sem várhatja el annak, amit az EPP-ben hosszú időkön keresztül megkapott: hogy akkor is támogatták, mögötte voltak, amikor nem értettek vele egyet. Ezek az új fiúk egy pillanat alatt a hátába döfik majd a kést, ha az az érdekük.”

Orbán Viktor Emmanuel Macron Gyurcsány Ference – mondta Török. Vagyis Orbán a francia elnök számára „egy vudubábu, amit érdemes újra és újra legyőznie mert akkor ezzel odahaza Le Pent tudja gyöngíteni”.Hogy mikor unja meg a magyar nép ezt az orbánista autoriter agresszív elnyomást, ezt a hihetetlen alacsony színvonalat és az emberek, az ország folyamatos kirablását, nem lehet megjósolni. Szerintem külső politikai változások indíthatják meg ezt a folyamatot.

Az EU-n belül valóban nagy lett a mozgás és a helyezkedés amit Orbán önfejű, primitív vagdalódzó elméje természetesen nem tud felfogni és hasznosítani. Orbán túlságosan is kilóg a többi EU-s országokból civilizálatlanságával, kekeckedésével, buta értelmetlen kirohanásaival. Ha a magyaroknál populáris, népszerű is Orbán, az EU-ban pont az ellenkezője. Egy leprás fekete bárány akihez még hosszú vasfogóval is írtózkodnak hozzányúlni…

Török Gábor – Fotó: NOL

Egyet ne feledjünk. Orbánnál nincsenek játékszabályok, a legmocskosabb eszközöket használja. Teljességgel gátlástalan. A politikai képességének ezek meghatározó összetevői. Lop, csal, hazudik, elfed. Mint senki. A rendszere egy egyszemélyes rendszer. Ha ő kiesik, az egész összeomlik és mi ott állunk továbbra is a szakadék szélén. Az egész ember egy hatalmi kamu.

Forrás: HVG / Népszava / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük