Orbán Viktor 2017 november - Fotó: OV Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Na basszus. Megint megtámadták Magyarországot… 

Van kalocsai hímzésünk, pirospaprikánk. Van makói hagymánk, van C vitaminunk, golyós tollunk, egy gyönyörű fővárosunk, amit egy folyó szel ketté! (Amit sajnos egyre élhetetlenebbé tesznek)…

És miről beszélnek a világban, amikor Magyarország kerül szóba? Ég a pofánk miattad Viktor…

A U2 énekese a zenekar tegnap esti madridi koncertjén emlékezett meg a magyar miniszterelnökről. Európa emblematikus szélsőjobboldali vezetői között emlegette.

Bono a zenekar koncertjének azon a pontján említette Orbán Viktor nevét, amikor elővette a még a kilencvenes évek elején megálmodott-megkreált ironikus-cinikus-ördögi figurát, MacPhistót.

A U2 énekese egyébként MacPhisto akkori képében hívta fel telefonon a zenekar 1993-as budapesti, népstadionbeli koncertjén a színpadról Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét (“I’ve just called to say I love you” – búgta bele a kagylóba Bono, ám Thürmer nem vette fel a telefont, így a gesztus csak üzenetrögzítőre került).

„MacPhistónak új barátai vannak: Magyarországról Orbán Viktor, Svédországból Jimmie Åkesson (a Svéd Demokraták elnöke), Franciaországból a kis Marie Le Pen. MacPhistónak új játéka van, a neve Zooropa. Egy játék, amit meg akar nyerni. Szavazz MacPhistóra Európáért – vagy menj a pokolba. És sose felejtsd el: ha nem hiszed, hogy létezem, akkor végeztem a legjobb munkát” – mondta az Acrobat című dal felkonfjában az ír énekes.

Az ominózus mondat 1:38-tól hangzik el.

 

Az itt a lényeg, hogy Bono egyebek mellett Orbán “dicsőségét” hirdetve végigturnézza Európát.
És Orbán trollserege Kováccsal az élen ezt képtelen túldumálni vagy elhallgattatni.

Külön szomorú lesz az, hogy ennek ellenére megpróbálják, ami persze csak olaj lesz a tűzre.

Forrás: HVG  / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: