Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nos, azt hiszem amire mindannyian vártunk bekövetkezhet.

Hogyan fog összeomlani a Nemzeti Együttműködés Rendszere? Több szavazatot fognak kapni mondjuk a szocialisták csendes építkezéssel? Ki tud vinni annyi embert a Dk az utcára, hogy az vállalható mennyiségű legyen és ettől megremegve Orbánék lemondanak? Esetlegesen a Fidesz lassú gyengülése lesz tapasztalható, ahogyan a civilek és a kispártok folyamatosan felvilágosítják a lakosságot?

Azt hiszem kimondhatjuk, hogy nem. Ez a rendszer nem fog se csendbe, se lassan elbukni. Na de nem várhatunk arra, hogy még egy Öszödi beszéd kirobbanjon.

És azt gondolom, ha így is lenne nem lenne sok hatása ugyanis míg az MSZP kormány egy tisztességes és demokratikus kormány volt és ezt a képet ásta alá az a beszéd – noha mindannyian tudjuk, hogy valójában homlok egyeneset az ellenkezőjéről szólt – erről a hatalomról úgy peregne le mint viaszvászontól a víz, hiszen nincs ember aki ne gondolná korruptnak ezt a hatalmat.

Ami ezt a rendszert hatalmon tartja az a félelem. Félelem a menekültektől, félelem a helyi kiskirályoktól, félelem a gazdasági kiszolgáltatottságtól.

Nagyon sokan pusztán a hazánkban jól működő csordaszellem miatt tartanak a kormánypártokkal. Ugye mindig a legerősebbhez húzunk, avagy oda megyünk lakni, ahol tejet kapni önmagunk jól felfogott érdekében történő politikáját követik. Nem beszélve a rendszer nyerteseitől. Az élményszervezők, a helikoptertúrák szervezői, beszállítók na meg a sok százezer aki a rendszernek valóban nyertese.

De mégis, mi történne, ha a kormánypártokról kiderülne, hogy gyengék és tehetetlenek? Hányan fordítanának hátat egyik pillanatról a másikra a Fidesz monolitnak hitt rendszerének? Hányan lennének azok, akik valóban elvből foggal körömmel ragaszkodnának ehhez a rendszerhez és a Fideszhez ha kiderülne, hogy az oroszlánnak már nincsen foga?

Hányan hagynák magára a Főnököt, ha kiderülne, hogy voltaképpen nincsen ereje semmihez? Márpedig a Sargentini jelentés és az utóhatása ennek a bizonyítéka. Ugyan persze itthon látszólag  a Fidesz mindent megtehet és a legerősebb legnagyobb és legelmozdíthatatlanabb de Európa árnyékában oroszlán helyett sértett kisegér a hatalmas Fidesz-hatalom.

Ráadásul ostoba is, hiszen, önmaga vallja be mindezt magáról. A legutóbbi kormányzati hirdetés ennek a bizonyítéka. A Sargentinis videofilm, amit a TV2-ön láttam a minap. Mint, >>Társadalmi Célú Hírhedett <<

Nos az van, hogy az a szánalmas hiszti amit a Fidesz rendez Európával szemben, vergődés csupán. Most nem Soros az ellenfél, hanem Soros emberei – ha követjük a kormányzati virtuális valóságot – és Soros emberei fél kézzal elbántak a magyar kormánnyal, hirdeti a kormányzati kampányfilm.

Mindezért Orbán a magyar parlamentben a sajátjai körében leszavaztatja azt az EU határozatot, amelyben nincs kompetenciája a magyar parlamentnek. De persze a Fideszesek leszavazzák.

Majd csalást kiáltanak mondván, hogy nem is szavazott ellenük Európa kétharmada mert…. Na ez az egész, amit a lakosságnak és a választóiknak üzennek, minden csak nem erőt sugárzó. Márpedig az erő illúziója nélkül a Fidesz rendszere úgy dől össze mint a kártyavár. Mert ha már nem lesznek az élményszervezők, tarfikosok….. soroljam? Elég csak elgondolkodni ezen.

Szóval én ettől, hogy a kormány a Sargentini jelentést teszi kampánytémává, nem aggódom, sőt biztatom őket. Hadd derüljön ki végre, hogy voltaképpen nincsen semmilyen hatalmuk, csak annak látszata.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: