Korlátozzák a hálózati ivóvízfogyasztást járványveszély miatt – ez nem tréfa


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Úgy néz ki, komoly járványveszély lehet Magyarországon.

Az illetékes szakhatóság azonnali intézkedést rendelt el.  A határozat visszavonásáig a vezetékes víz ivásra, fogmosásra, étel-, illetve italkészítésre, babafürdetésre és mosogatásra 5 perces forralást követően ajánlott. – adta tájékoztatásul a Heves megyei kormányhivatal.

A korlátozás jelenleg két településen van érvényben  Domoszlón és Kisnánán, miután alig két nap leforgassa alatt a két településről több, mint 300-an fordultak orvoshoz, hasmenés és hányás tüneteivel. A hevesi településeken egyenlőre nem sikerült kiderítenie a hatóságoknak, hogy a furcsa – már már járványszerű – tüneteket mi okozza.

A szakemberek arra is felhívták a helyi lakosok figyelmét, hogy a megszokottnál is alaposabban és gyakrabban mossanak kezet szappannal, meleg folyóvízben. Amennyiben pedig hasmenéses, hányásos, lázas beteggel érintkeznek, kézmosáshoz javasolt kiskereskedelmi, gyógyszertári forgalomban kapható fertőtlenítő hatású folyékony szappan előírás szerinti használata.

A hatóságok egyenlőre még az okokról nem tudnak. mindenesetre a fenti intézkedéseket elővigyázatosságból kötelező jelleggel előírták a két település lakói számára.

Nem szokványos, hogy hazánkban hasonló korlátozásokat vezessenek be, várjuk a fejleményeket.


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük