Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki, komoly járványveszély lehet Magyarországon.

Az illetékes szakhatóság azonnali intézkedést rendelt el.  A határozat visszavonásáig a vezetékes víz ivásra, fogmosásra, étel-, illetve italkészítésre, babafürdetésre és mosogatásra 5 perces forralást követően ajánlott. – adta tájékoztatásul a Heves megyei kormányhivatal.

A korlátozás jelenleg két településen van érvényben  Domoszlón és Kisnánán, miután alig két nap leforgassa alatt a két településről több, mint 300-an fordultak orvoshoz, hasmenés és hányás tüneteivel. A hevesi településeken egyenlőre nem sikerült kiderítenie a hatóságoknak, hogy a furcsa – már már járványszerű – tüneteket mi okozza.

A szakemberek arra is felhívták a helyi lakosok figyelmét, hogy a megszokottnál is alaposabban és gyakrabban mossanak kezet szappannal, meleg folyóvízben. Amennyiben pedig hasmenéses, hányásos, lázas beteggel érintkeznek, kézmosáshoz javasolt kiskereskedelmi, gyógyszertári forgalomban kapható fertőtlenítő hatású folyékony szappan előírás szerinti használata.

A hatóságok egyenlőre még az okokról nem tudnak. mindenesetre a fenti intézkedéseket elővigyázatosságból kötelező jelleggel előírták a két település lakói számára.

Nem szokványos, hogy hazánkban hasonló korlátozásokat vezessenek be, várjuk a fejleményeket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: