Korlátozzák a hálózati ivóvízfogyasztást járványveszély miatt – ez nem tréfa


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Úgy néz ki, komoly járványveszély lehet Magyarországon.

Az illetékes szakhatóság azonnali intézkedést rendelt el.  A határozat visszavonásáig a vezetékes víz ivásra, fogmosásra, étel-, illetve italkészítésre, babafürdetésre és mosogatásra 5 perces forralást követően ajánlott. – adta tájékoztatásul a Heves megyei kormányhivatal.

A korlátozás jelenleg két településen van érvényben  Domoszlón és Kisnánán, miután alig két nap leforgassa alatt a két településről több, mint 300-an fordultak orvoshoz, hasmenés és hányás tüneteivel. A hevesi településeken egyenlőre nem sikerült kiderítenie a hatóságoknak, hogy a furcsa – már már járványszerű – tüneteket mi okozza.

A szakemberek arra is felhívták a helyi lakosok figyelmét, hogy a megszokottnál is alaposabban és gyakrabban mossanak kezet szappannal, meleg folyóvízben. Amennyiben pedig hasmenéses, hányásos, lázas beteggel érintkeznek, kézmosáshoz javasolt kiskereskedelmi, gyógyszertári forgalomban kapható fertőtlenítő hatású folyékony szappan előírás szerinti használata.

A hatóságok egyenlőre még az okokról nem tudnak. mindenesetre a fenti intézkedéseket elővigyázatosságból kötelező jelleggel előírták a két település lakói számára.

Nem szokványos, hogy hazánkban hasonló korlátozásokat vezessenek be, várjuk a fejleményeket.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük