Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van egy pont, amin nem szabad túllépni!

De megetették. Mondanám, hogy nincsenek szavak, és nekem valóban nincsenek is szavaim a most történtekre. A dühtől elszorult torokkal írom ezeket a sorokat, pedig csak egy felvezető szöveget írok. Ugyanis a történet áldozata szerencsére pontosan összefoglalta azt, amit én indulatok nélkül nem tudnék.

Ujhelyi István facebook oldalán jelent meg az alábbi bejegyzés:

Orbán Viktor gyűlöletpolitikája ide juttatta az országot: immár nem is annyira burkoltan fenyegetnek akasztással.

Az elmúlt hetekben számos uszító, gyűlölködő, tettlegességgel fenyegető üzenetet kaptam, amiért hazafias módon kiálltam Magyarország és a magyar emberek érdekeiért az orbáni rezsimmel szemben.

A Vadhajtások nevű szélsőséges portál és közösségi oldal régóta kiemelt figyelemmel és gyűlölettel viseltetik irányomban.

Ez utóbbi akciójuk nyilván már nem maradhat megfelelő hivatalos következmény nélkül. Az az eszement gyűlölködés pedig, ami Magyarországon és a végletekig megosztott magyar nemzeten belül zajlik, szintén nem maradhat következmények nélkül. Rendszerváltás kell, különben végleg belesüllyedünk ebbe a gerjedő polgárháborúba.

Mindezt nem hagyta szó nélkül az MSZP másik politikusa, Lendvai Ildikó sem:

Mi jön még? Igazság szerint már attól is viszolygok, ha ellenzéki tüntetésen Orbán képmásával ellátott dobokat lehet verni, de Niedermüller Péter szerencsére szót emelt ellene, ezután pártja gondoskodott a dobok eltüntetéséről. (Bravó, Péter, sokszor a legtöbb bátorság a barátainkkal való vitához kell.)

Ezt a sokkal durvább akasztgatós förmedvényt viszont “táboron belülről”, a kormányoldalon senki sem helytelenítette. Még emlékszem, hogy 2008 tájban láttam magamat is több társammal együtt “lógni a vason”, amikor a Kossuth téri lámpavasakat dekorálták ki a képeinkkel.

De ez még szebb: a katolikus egyház fejéről elnevezett teret találták alkalmasnak a keresztényi szeretet e jelének elhelyezésére. Igaz, ha a teret még Köztársaságnak hívnák, épp olyan ordító volna a tér névadójának megcsúfolása. Úgy gondolhatták: ha lúd, legyen kövér. – írja Lendvai Ildikó

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: