Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy orvos, aki lehetne akár számunkra ismeretlen is úgy döntött, hogy a rábízott beteget nem teszi ki még egy traumának…

Döntött. És szerintem jól. Csak valaki ezt nem nézte jó szemmel és ez csupán egy ürügy volt az eltávolítására. Hiszen annyi orvosunk és nővérünk meg rezidensünk van, hogy csak na! Ja, külföldön. Botrány!

Az a helyzet, hogy ez az orvos gondolkodott. Nem csak a saját érdekét tartotta szem előtt, hanem a páciensét is. Na már most, Magyarországon a gondolkodást nem díjazzák…

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu.

A lap forrásai szerint az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosát – akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik – egy műtét miatt bocsátották el az intézetből. Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely és orvosi csapata szívbillentyű-műtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig aszimmetrikus mellkassal élnie, elkerülendő egy újabb, operációt, plasztikai sebész segítségét kérte, aki ott helyben be is ültetett egy új mellimplantátumot.

Székely Lászlóval másnap reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

Székely távozásával megszűnik a minimál invazív, kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. Óriási a felháborodás orvosi körökben, sőt a szívsebész távozásával együtt egy másik szívsebész beadta felmondását a Kardiológiai Intézetben.

Ezt a sebészeti osztályt nem tudja akárki elvezetni, pláne nem egy fideszes pártkatona. Egy ilyen még hibának sem nevezhető szabály átlépés a beteg érdekében, nem érdemel többet egy figyelmeztetésnél, de kirúgást azt semmiképen sem. Valami nagyon nem stimmel ebben az ügyben. (Az előző főigazgató -Offner Péter- is csendben nyugdíjba ment amikor CT ügyben verték valakik a habot).

Az emberi tényezőn túl a vád pénzügyileg sem állja meg a helyét. Mivel egyszeri műtőhasználattal, személyzettel és egyszeri kórházi ágy foglalással 2 műtétet hajtottak végre. Nyuszi ügy, van sapka, vagy nincs sapka. A főorvos úr csípte valakinek a szemét, csak fogást kerestek rajta…

Sajnálatos ami ott történik, egy kiváló intézmény, nagyszerű orvosokkal.

Forrás: 24.hu / 168 óra / BalraMagyar

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: