Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes számok! Káosz és korrupció járja át az egészségügyet és követel egyre több halálos áldozatot…

Az MSZP szerint Magyarországon betegellátási válság van, a Fidesz károkozása emberéletekben mérhető, közben a miniszterek és az államtitkárok VIP-ellátást kapnak.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón megerősítette: továbbra is követelik, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg az állami vezetők, a kormánytagok soron kívüli, kiemelt ellátását az egészségügyben.

Hozzátette: az MSZP képviselői, aktivistái, helyi szervezetei megkeresik a helyi fideszes képviselőket, hogy támogassák a szocialisták törvényjavaslatát az állami vezetőknek járó kiemelt egészségügyi ellátás megszüntetéséről.

Kezdeményezte azt is, hogy a kormány módosítsa az állami vezetők juttatásairól szóló, a kiemelt egészségügyi ellátás szabályait meghatározó 2015-ös rendeletét.
Nem azért van az egészségügyi ellátórendszer, hogy a kiváltságosok ellátását biztosítsa – hangoztatta.

Korózs Lajos kitért arra, hogy az Állami Számvevőszék elnöke szerint is “botrány, káosz és korrupció” jellemzi az egész egészségügyi ellátórendszert.

Problémaként említette, hogy titkolják a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos adatokat, és hogy végeláthatatlan sorokban állnak az emberek a szakrendelőkben sorszámokra, műtétekre várva.

Hozzátette: tavaly több mint 30 százalékkal nőtt azok száma, akik a Honvédkórház sürgősségi osztályán hunytak el.

Elmondta, az Eurostat 2018-as évkönyve szerint a krónikus betegségeket nézve Európában Észak-Magyarországon a legrosszabb helyzet, de az észak-alföldi régió is ötödik a listán.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: