Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor és a neki asszisztáló Fidesz-vezetők legnagyobb és talán soha el nem évülő bűne, hogy végletesen megosztották a nemzetet.

Fel sem fogják talán, hogy a magyar társadalom szétszakítása és egymásnak ugrasztása – bár rövidtávon nekik jövedelmező lehet – hosszú távon feloldhatatlannak látszó, generációkon átívelő sebeket okozott. Hogy nevezheti magát nemzetinek egy kormány, amelyik erőszakosan kizárja honfitársait a nemzet fogalmából? Hogy képes a nemzet összetartásáról és egybeforrasztásáról beszélni, miközben nemhogy tűri, de egyenesen uszítja támogatóit a vele szemben kritikusok lehazaárulózására, a magyarságból való kiátkozására?

Csak egy gyáva kormány, egy végtelenül gyáva közösség vezetése tesz ilyet. Amelynek érvei már elfogytak, átmeneti megmenekülését pedig az állandó védekezés és támadás kettősében, a folyamatos harcban találja csak meg.

Végtelen paradoxon, hogy Orbán Viktor és környezete a nemzet nagyságáról és szolgálatáról beszél, eközben nemhogy maga akarja megmondani ki magyar és ki nem az, de a rovásírásos-keresztény jelképek mögé bújva nemes egyszerűséggel meglopja saját nemzetét.

Igen, Orbán Viktor szereti a hazáját. Olyannyira, hogy a nevére akarja íratni, amit csak tud belőle.

Miniszterelnök úr! Túl sokáig tűrtük szótlanul, hogy Önök erőszakosan elveszik magyarságunkat és kétségbe vonják hazaszeretetünket. Hogy kisajátítják nemzeti jelképeinket, elvitatják patrióta szándékainkat.

Nemhogy joga nincs hozzá, de a magyaroknak járó uniós források gerinctelen megcsapolása után minimális erkölcsi alapja sincs ehhez. Amikor a Professzorok Batthyányi Köre és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület kezdeményezésére Önök pártpolitikai jelképpé tették a kokárdát, olyan útra tértek, amelyre egy valóban nemzeti érzelmű közösség soha nem tévedne.

Megbecstelenítették az egyik legfontosabb, a szabadság és a demokrácia nemzeti jelképét. Rideg polgárháborút szítottak közös nemzetünk tagjai között, legyengítve ezzel a teljes magyarságot. Most, amikor az európai közösség országokon, pártcsaládokon és politikai ideológiákon átívelő világos többséggel elítélte az Ön bűneit és védőernyőt emelt a magyar emberek feje fölé, ideje, hogy szimbolikusan visszavegyük Öntől ezt a nemzeti jelképet és visszaadjuk a kokárdát jogos tulajdonosainak: minden magyar embernek.

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázkilencedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
az MSZP EP-választási kampányfőnöke
2018. szeptember 16.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: