Lendvai Ildikó nagyon csúnyán leoltotta a Fideszes államtitkárt – égett, mint a rongy


Lendvai Ildikó, MSZP
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Az MSZP politikusa nagyon csúnyán megküldte az államtitkárt. Parádés bejegyzés következik a szocialisták megmondóemberétől.

A Tudományos Akadémia elleni hadjárat kapcsán újraolvastam Karinthy egyik karcolatát. “A bosszús tudomány” a címe.

Főhőse egy bizonyos Krakauer nevű újságíró (de lehetne miniszter vagy kormányfő is), aki nekitámad a tudósoknak, majd roppant elégedetten “ezzel a kaján érzéssel feküdt le aznap, hogy a tudomány tehetetlen vele szemben.”

Csakhogy álmában tudományos könyveket forgatott egy könyvtárban, és mindjárt egy történeti munkában azt találta, hogy a tudósok most tárták fel egy “Disznófejű Krakauer” nevű szerencsétlen félkegyelmű trónörökös emlékét, akit undorító betegsége miatt száműztek.

Majd az Állatok világában azt, hogy “az úgynevezett büdös Krakauer” nevű lótetűt “petróleummal pusztítják kellemetlen szagára való tekintettel”. A statisztikai kézikönyvek arról informálták, hogy a ‘Kra’ kezdetű nevek viselői között a leggyakoribb “a vérfertőzés és agygyöngeség”, stb., stb.

Krakauer másnap visszaszívott mindent. “Azóta mélyen köszön, ha egy egyetemi tanár kerül az útjába.”

Vagyis, uraim, kéretik vigyázni! A tudomány nem fegyvertelen. Az ő fegyverei messzebbre hordanak, mint azoké, akik nekirontanak…

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Palkovics miniszter úr helyében a biztonság kedvéért felütnék néhány tudományos enciklopédiát a ‘P’ betűnél. Sosem lehet tudni. Esetleg valaki megnézhetné ‘O’-nál is.


 A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük