Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt hiszem a jobboldal nagyon elmérte magát.

A magyar sajtó főleg jobboldali részében – bár tragikus módon magukat ellenzékinek valló orgánumok is átvették az információt – felröppent a hír, hogy az MSZP nem szavazza meg a Sargentini-jelentést és érthetetlen módon vacillál a párt. Való igaz, hogy az MSZP felső vezetése tegnap este jelentette be a párt döntését, mely szerint a Szocialista Párt megszavazza az inkriminált jelentést.

Mi történt azóta és miért “vacillált” az MSZP. Elég csak felmenni Ujhelyi István facebook oldalára (ide kattintva megteheti) ahol is se szeri se száma az érvanyagoknak, amelyek a jelentés megszavazása mellett szolnak. Mindemellett a pártnak jól felépített kommunikációs üzenetei és internetes kampánya van, melyek egy dolgot szolgálnak, megértetni a magyar társadalommal, miről is szól valójában a jelentés.

Ez pedig egy kulcs momentum lehet a nagy politikai sakktáblán. Egyrészt látható, hogy az MSZP nem tartalmilag dilemmázott, hanem egy tűpontosan és profin előkészített kampányra készültek fel a párt arcai, prominensei, vezetői. Ez pedig fontos, hiszen a jövő évi európai parlamenti választásának nagyon komoly aktualitását fogja jelenteni ez a jelentés.

Itt arról szól a vita, hogy a jelentés elfogadása kapcsán a hazai ellenzéket és közte az MSZP-t be lehet-e húzni a csőbe, vagyis újra hazaárulónak bélyegezhető-e a baloldal.

Legyen világos! Abban az esetben ha megint eszetlenül, de szívvel fut bele az MSZP ebbe a témába úgy bármennyire is legyen igaza, bármennyire is álljon a jó oldalon ugyanúgy fog járni, mint a határon túliak szavazatának ügyében. Az MSZP értette 2004-ben hogy a Fidesz aljas célra akarja felhasználni a határon túli magyar testvéreinket és csak hatalmi célkora akarja használni őket.

Mi lett a vége? Hát mindenki hazaáruló lett. Nem csak az MSZP hanem annak több milliós szavazótábora. Ezt most nem hagyhatjuk! Mindenhol és mindenkinek határozottan el kell mondanunk:

A Sargentini-jelentés nem a magyar emberek ellen szól, hanem Orbán Viktor és kormányának bűneit tárja fel

Annak a kormánynak a bűneit, akik miatt ennyire katasztrofális hely ez az ország. A mi felelősségünk, pedig az, hogy ezt a bejegyzést vagy számtalan más ezzel a témával foglalkozó bejegyzést megosszunk a nyilvánossággal. 

Mert a TV2 vagy a magyar1 nem fogja elmondani helyettünk azt, hogy az ellenzék nem a hazát árulja éppen el, hanem ellenkezőleg próbálja megóvni azt, próbálja menteni a menthetőt.

Kelemen László


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: