Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Matolcsy vagy nagyon tudatos vagy ahogy mondani szokták tizenkilencre lapot húzott…

A Matolcsy György-vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) 24 millió forintra bírságolta a Mészáros Lőrinc-társtulajdonolta MKB Bankot pénzforgalmi jogszabálysértésekért, amelyeket a hitelintézetnek szeptember végéig kell orvosolnia – közölte a jegybank pénteken.

Azt írták, az MKB Bank megsértette – többek között – a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a pénzforgalmi számla megnyitására, a fizetési művelet hibás teljesítéséért fennálló felelősségi szabályra, fizetési megbízás átvételére, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra vonatkozó rendelkezéseket, valamint a számlaváltási eljárásról szóló tájékoztatása sem volt teljes körű a jegybank szerint.

A jogszabálysértő szerződéses feltételek a fogyasztónak és a mikrovállalkozásnak minősülő ügyfelek széles körét érintették, továbbá a nem haladéktalanul jóváírt fizetési műveletek jelentős értéket, illetve a teljes sokaságon belüli magas arányt jelentettek.

A fizetési kártya szolgáltatáshoz kapcsolódó jogosulatlan díjfelszámítás miatt a fogyasztónak és a mikrovállalkozásnak minősülő ügyfeleknek anyagi kára keletkezhetett – jegyezte meg a jegybank.

Lehetséges, hogy gyűjtést kellene indítani, hogy a nemzet gázszerelője ki tudja fizetni ezen összeget, valamint békemenetet is Matolcsy elvtárs háza elé, hogy ezt miképpen történhetett meg?

Halkan jegyzem meg, úgy bírságolták meg, hogy ne fájjon. A bank ügyfelei károsultak, de őket nem kell kártalanítani, pedig ez lenne a normális, csak mi nem normális országban élünk.

Forrás: MenedzsmentFórum / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: