Hosszú hallgatás után megszólalt Botka László


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 177
    Shares

Szeged szocialista polgármestere hosszú hallgatás után lépett ismét a nyilvánosság elé.

Szeged sikerpolgármestere a Szegedi Nemzeti Színház 135. évadnyitójának díszvendége volt Botka László, aki első ízben nyitotta meg a patinás társulat idényét. Mint a polgármester fogalmazott:

Fenntartóként továbbra sem akarnak beleszólni a színház munkájába, csak a művészi alkotómunka feltételeit biztosítják.

A politikus beszédében elmondta:

 Ritkán szoktam társulati ülésre járni, de ez nem azért van, mert nem szeretem a színházat. Ellenkezőleg, azért, mert nagyon szeretem. Annyira szeretem a színházat, hogy azt gondolom, a politikának és a politikusnak a lehető legtávolabb kell tőle maradnia. Abban hiszek, hogy csak egy feladatunk van, biztosítani a feltételeket ahhoz, hogy ez a 135. évad a terveknek megfelelően méltó és sikeres legyen.

– Szeged szabad város és mi a kultúra szabadságában hiszünk. Még akkor is, ha mostanában azt érezzük, hogy lassan ebben már egyedül maradunk az országban. Aggodalommal olvasunk híreket arról, hogy a hatalom mindenféle kulturális harcról beszél, és néhányan úgy gondolják, itt az ideje a kultúrát újra felosztani jó és rossz kultúrára. Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt Szeged határában megállítsuk– mondta végül a Botka László.

Botka László elmondta, Szeged az elmúlt években folyamatosan növelte a színház önkormányzati támogatását: tavaly 50, az idén pedig 28 millió forinttal. Így 2018-ban összesen 458 millió forintot biztosít a város saját bevételeiből a színház működésére, miközben az állami támogatások már évek óta stagnálnak.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 177
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük