A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki, nagyobb a baj mint azt gondolhattuk volna.

Amikor az ország toxikológusa Zacher Gábor felállt a Honvéd kórház sürgősségi osztályának éléről már érezhettük, a legnagyobb, legfelszereltebb magyar kórházban komoly gondok lehetnek, azonban Zacher lemondása és az általa elmondottak csupán a jéghegy csúcsát karcolják.

A BalraMagyar információi szerint nagyon komoly humánerőforrás válság kezd kibontakozni MH EK Honvédkórházban Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézményében. Zacher mellett információink szerint a baleseti sebészeten négy, míg Zacher felmondása előtt a sürgősségi osztályon kilenc orvos mondott fel a közelmúltban.

Hétfő délután 6 órakor egy húszas éveiben járó agysérült lányt szállított be a mentő a Honvédkórház sürgősségi osztályára, epilepsziás rohammal. A lánnyal volt 62 éves édesanyja is. – írja a Sztárklikk.
Ilyen és ehhez hasonló elképesztő történetet még sosem hallottunk.A kórházba érkezést követően a fiatal hölgyet a sürgőségi osztályra vitték, ahol természetesen egy gombostűt sem lehetett volna már leejteni, annyira tele volt az osztály.

A fiatal lány és az édesanyja röpke 3 órát várakoztak, mire valaki megérkezett és foglalkozott, az amúgy  agyi sérülésekkel beszállított lánnyal. Megérkezett a triage-os nővér, aki egy függöny mögé betolta a beteget, hogy elvégezze a labor, és EKG diagnosztikát.

Mivel az ilyen típusú vizsgálathoz értelemszerűen félmeztelenre kell vetkőzni, a lány is levetette a pólóját. Az első döbbenet ekkor következett.

A vizsgálatot végző nővér – aki jelen esetben férfi volt -, elkezdte mustrálni a beteg mellét, majd megkérdezte, hogy eredetiek-e vagy szilikon.

Az agysérült beteg, aki epilepsziás roham miatt került a kórházba, azt sem tudta, hogyan kell ilyenkor reagálni. Hirtelen fel sem fogta, miért tesznek fel neki ilyen kérdéseket. A dolog akkor kezdett gyanússá lenni, amikor a férfi arról kezdte el faggatni, hogy él-e nemi életet. A lány, miután minden kérdésre válaszolt, és a férfi biztosította arról, hogy gyönyörűek a mellei, megígérte, hogy előre fogják venni a várakozók listáján.

A beteget ekkor újra kitolták a folyosóra és folytatódott a várakozás…

Az édesanya először öt óra elteltével kezdett el türelmetlen lenni. Odament ahhoz a nővérhez, aki a betegfelvételt intézi és közölte, hogy el szeretnének menni. Szeretné elkérni a lánya leleteit.

A nővér arra kérte, hogy várjanak még egy kicsit, nemsokára biztosan sorra kerülnek. És újabb hosszú órák következtek…

Hajnal egykor szakadt el a cérna. Az édesanya erélyesebb hangnemre váltva kérte ki magának, hogy így bánjanak velük. Az egyik nővérrel közölte, hogy azonnal elhagyják a kórházat, és felszólította, hogy adják oda a lánya összes papírját.

És most jön a lényeg:

A vitában a nővér teljesen megtörve elnézést kért az édesanyától és elmondta, hogy minden igyekezetük ellenére képtelenek ellátni a betegeket. Az egész éjszaka összesen két orvos volt az osztályon, ebből az egyik egy Szent János Kórházból aznapra átvezényelt aneszteziológus, akinek semmilyen helyismerete nem volt. A nővér hozzátette, hogy múlt héten még rosszabb volt a helyzet, ugyanis akkor egy huszonéves szemészt osztottak be ügyeletbe, akinek életében soha nem volt a kezében még fonendoszkóp.

A nővér bevallása szerint azonban teljesen tehetetlenek, mivel titoktartási szerződést írattattak velük alá, és megfenyegették őket, ha valaki a nyilvánosság előtt panaszkodni mer, azt azonnal kirúgják.

Erre reagálva az édesanya rámutatott a falon lévő táblára, amely még mindig a múlt héten elbocsátott Zacher Gábort jelölte meg osztályvezető főorvosként, és hozzátette, hogy neki legalább volt annyi vér a pucájában, hogy vállalta a kockázatot: nem asszisztál ehhez tovább.

A nővér erre azt mondta: úgy érzi, hogy reggel nem csak a műszakot fogja leadni, hanem a felmondólevelét is.

Ezt követően az édesanya és a lánya hét óra várakozás után -orvosi vizsgálat nélkül -, elhagyták a kórházat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: