Segítség helyett a melleit mustrálták a fiatal lánynak a magyar kórházban – titoktartást rendeltek el


A kép illusztráció
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 622
    Shares

Úgy néz ki, nagyobb a baj mint azt gondolhattuk volna.

Amikor az ország toxikológusa Zacher Gábor felállt a Honvéd kórház sürgősségi osztályának éléről már érezhettük, a legnagyobb, legfelszereltebb magyar kórházban komoly gondok lehetnek, azonban Zacher lemondása és az általa elmondottak csupán a jéghegy csúcsát karcolják.

A BalraMagyar információi szerint nagyon komoly humánerőforrás válság kezd kibontakozni MH EK Honvédkórházban Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézményében. Zacher mellett információink szerint a baleseti sebészeten négy, míg Zacher felmondása előtt a sürgősségi osztályon kilenc orvos mondott fel a közelmúltban.

Hétfő délután 6 órakor egy húszas éveiben járó agysérült lányt szállított be a mentő a Honvédkórház sürgősségi osztályára, epilepsziás rohammal. A lánnyal volt 62 éves édesanyja is. – írja a Sztárklikk.
Ilyen és ehhez hasonló elképesztő történetet még sosem hallottunk.A kórházba érkezést követően a fiatal hölgyet a sürgőségi osztályra vitték, ahol természetesen egy gombostűt sem lehetett volna már leejteni, annyira tele volt az osztály.

A fiatal lány és az édesanyja röpke 3 órát várakoztak, mire valaki megérkezett és foglalkozott, az amúgy  agyi sérülésekkel beszállított lánnyal. Megérkezett a triage-os nővér, aki egy függöny mögé betolta a beteget, hogy elvégezze a labor, és EKG diagnosztikát.

Mivel az ilyen típusú vizsgálathoz értelemszerűen félmeztelenre kell vetkőzni, a lány is levetette a pólóját. Az első döbbenet ekkor következett.

A vizsgálatot végző nővér – aki jelen esetben férfi volt -, elkezdte mustrálni a beteg mellét, majd megkérdezte, hogy eredetiek-e vagy szilikon.Az agysérült beteg, aki epilepsziás roham miatt került a kórházba, azt sem tudta, hogyan kell ilyenkor reagálni. Hirtelen fel sem fogta, miért tesznek fel neki ilyen kérdéseket. A dolog akkor kezdett gyanússá lenni, amikor a férfi arról kezdte el faggatni, hogy él-e nemi életet. A lány, miután minden kérdésre válaszolt, és a férfi biztosította arról, hogy gyönyörűek a mellei, megígérte, hogy előre fogják venni a várakozók listáján.

A beteget ekkor újra kitolták a folyosóra és folytatódott a várakozás…

Az édesanya először öt óra elteltével kezdett el türelmetlen lenni. Odament ahhoz a nővérhez, aki a betegfelvételt intézi és közölte, hogy el szeretnének menni. Szeretné elkérni a lánya leleteit.

A nővér arra kérte, hogy várjanak még egy kicsit, nemsokára biztosan sorra kerülnek. És újabb hosszú órák következtek…

Hajnal egykor szakadt el a cérna. Az édesanya erélyesebb hangnemre váltva kérte ki magának, hogy így bánjanak velük. Az egyik nővérrel közölte, hogy azonnal elhagyják a kórházat, és felszólította, hogy adják oda a lánya összes papírját.

És most jön a lényeg:

A vitában a nővér teljesen megtörve elnézést kért az édesanyától és elmondta, hogy minden igyekezetük ellenére képtelenek ellátni a betegeket. Az egész éjszaka összesen két orvos volt az osztályon, ebből az egyik egy Szent János Kórházból aznapra átvezényelt aneszteziológus, akinek semmilyen helyismerete nem volt. A nővér hozzátette, hogy múlt héten még rosszabb volt a helyzet, ugyanis akkor egy huszonéves szemészt osztottak be ügyeletbe, akinek életében soha nem volt a kezében még fonendoszkóp.

A nővér bevallása szerint azonban teljesen tehetetlenek, mivel titoktartási szerződést írattattak velük alá, és megfenyegették őket, ha valaki a nyilvánosság előtt panaszkodni mer, azt azonnal kirúgják.

Erre reagálva az édesanya rámutatott a falon lévő táblára, amely még mindig a múlt héten elbocsátott Zacher Gábort jelölte meg osztályvezető főorvosként, és hozzátette, hogy neki legalább volt annyi vér a pucájában, hogy vállalta a kockázatot: nem asszisztál ehhez tovább.

A nővér erre azt mondta: úgy érzi, hogy reggel nem csak a műszakot fogja leadni, hanem a felmondólevelét is.

Ezt követően az édesanya és a lánya hét óra várakozás után -orvosi vizsgálat nélkül -, elhagyták a kórházat.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 622
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük