Szent János Kórház Pszichiátriai osztály - Fotó: NOL (A kép jelen eseteben illusztráció)
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha a stadionra jutottak milliárdok, kórházi dolgozók fizetésére miért nem?

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a Videoton stadionjára, hanem a Honvédkórházra fordítson több mint hárommilliárd forintot – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Harangozó Tamás azt javasolta, hogy a kormány vonja vissza a stadion gyors befejezésére az országvédelmi alapból juttatott 3,3 milliárd forintról szóló döntést, és az összeget csoportosítsa át az egészségügyi intézménynek a legégetőbb gondjai kezelésére.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja azt is kezdeményezte, hogy a honvédelmi miniszter még szeptemberben, a testület első ülésén adjon nyilvános tájékoztatást a helyzet megnyugtató, hosszú távú rendezéséről.

A szocialista politikus szerint ma Magyarországon betegellátási válsághelyzet van, amit az orvosokat és az ápolókat leginkább érintő kivándorlási válság csak súlyosbít.

Hozzátette: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátó részlege több mint kétmillió magyar gyógyulásáért felel, és az érintettek véleménye szerint azonnali, radikális beavatkozás nélkül októberre összeomlik.

Kifizetetlen túlórák, orvos-, nővér- és eszközhiány, vezetői felmondás jelzi az utolsó segélykiáltásokat – sorolta a problémákat.

Harangozó Tamás – Forrás: Harangozó Tamás Facebook oldala

Harangozó Tamás szóvá tette, hogy a kormány a legfrissebb hírek szerint 543 millió forintot csoportosított át a kórháznak, ebben azonban nincs benne az elmaradt túlórapénz fedezete.

Kitért arra, hogy idén a Honvédelmi Minisztérium az országgyűlési szakbizottságtól 1200 milliárd forint értékű pályázatnál kért közbeszerzés alóli felmentést, de ezekből egyetlen forint sem jutott a Honvédkórháznak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: