Ha a stadionra jutottak milliárdok, a kórházakra, kórházi dolgozók fizetésére miért nem?


Szent János Kórház Pszichiátriai osztály - Fotó: NOL (A kép jelen eseteben illusztráció)
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Ha a stadionra jutottak milliárdok, kórházi dolgozók fizetésére miért nem?

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a Videoton stadionjára, hanem a Honvédkórházra fordítson több mint hárommilliárd forintot – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Harangozó Tamás azt javasolta, hogy a kormány vonja vissza a stadion gyors befejezésére az országvédelmi alapból juttatott 3,3 milliárd forintról szóló döntést, és az összeget csoportosítsa át az egészségügyi intézménynek a legégetőbb gondjai kezelésére.Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja azt is kezdeményezte, hogy a honvédelmi miniszter még szeptemberben, a testület első ülésén adjon nyilvános tájékoztatást a helyzet megnyugtató, hosszú távú rendezéséről.

A szocialista politikus szerint ma Magyarországon betegellátási válsághelyzet van, amit az orvosokat és az ápolókat leginkább érintő kivándorlási válság csak súlyosbít.

Hozzátette: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátó részlege több mint kétmillió magyar gyógyulásáért felel, és az érintettek véleménye szerint azonnali, radikális beavatkozás nélkül októberre összeomlik.

Kifizetetlen túlórák, orvos-, nővér- és eszközhiány, vezetői felmondás jelzi az utolsó segélykiáltásokat – sorolta a problémákat.

Harangozó Tamás – Forrás: Harangozó Tamás Facebook oldala

Harangozó Tamás szóvá tette, hogy a kormány a legfrissebb hírek szerint 543 millió forintot csoportosított át a kórháznak, ebben azonban nincs benne az elmaradt túlórapénz fedezete.
Kitért arra, hogy idén a Honvédelmi Minisztérium az országgyűlési szakbizottságtól 1200 milliárd forint értékű pályázatnál kért közbeszerzés alóli felmentést, de ezekből egyetlen forint sem jutott a Honvédkórháznak.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük