Ha a stadionra jutottak milliárdok, a kórházakra, kórházi dolgozók fizetésére miért nem?


Szent János Kórház Pszichiátriai osztály - Fotó: NOL (A kép jelen eseteben illusztráció)
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ha a stadionra jutottak milliárdok, kórházi dolgozók fizetésére miért nem?

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a Videoton stadionjára, hanem a Honvédkórházra fordítson több mint hárommilliárd forintot – közölte az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Harangozó Tamás azt javasolta, hogy a kormány vonja vissza a stadion gyors befejezésére az országvédelmi alapból juttatott 3,3 milliárd forintról szóló döntést, és az összeget csoportosítsa át az egészségügyi intézménynek a legégetőbb gondjai kezelésére.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja azt is kezdeményezte, hogy a honvédelmi miniszter még szeptemberben, a testület első ülésén adjon nyilvános tájékoztatást a helyzet megnyugtató, hosszú távú rendezéséről.

A szocialista politikus szerint ma Magyarországon betegellátási válsághelyzet van, amit az orvosokat és az ápolókat leginkább érintő kivándorlási válság csak súlyosbít.

Hozzátette: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ sürgősségi betegellátó részlege több mint kétmillió magyar gyógyulásáért felel, és az érintettek véleménye szerint azonnali, radikális beavatkozás nélkül októberre összeomlik.

Kifizetetlen túlórák, orvos-, nővér- és eszközhiány, vezetői felmondás jelzi az utolsó segélykiáltásokat – sorolta a problémákat.

Harangozó Tamás – Forrás: Harangozó Tamás Facebook oldala


Harangozó Tamás szóvá tette, hogy a kormány a legfrissebb hírek szerint 543 millió forintot csoportosított át a kórháznak, ebben azonban nincs benne az elmaradt túlórapénz fedezete.

Kitért arra, hogy idén a Honvédelmi Minisztérium az országgyűlési szakbizottságtól 1200 milliárd forint értékű pályázatnál kért közbeszerzés alóli felmentést, de ezekből egyetlen forint sem jutott a Honvédkórháznak.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük