Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter enyhén szólva is kibabrált az Orbán családot képviselő, Bajkai István fideszes képviselőhöz köthető SBGK ügyvédi irodával.

Gulyás Gergely magyar jogász, szakpolitikus. 2010-től a Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese, majd 2017–2018 között frakcióvezetője. 2018-tól miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Miniszterelnökség a 2020-ig meghosszabbítható keretszerződés kifutása után nem kötött újabb kontraktust további részfeladatokra – írja a 24.hu.

A feladat kiszervezését Gulyás és az Európai Bizottság auditorai egyaránt indokolatlannak találták: a miniszter kevéssé költséghatékonynak nevezte a külsős tanácsadók megbízását, az EU-s ellenőrök konkrétan durva túlárazást jeleztek a magyar hatóságoknak.

Gulyás szemérmesen “kevéssé költséghatékonynak” nevezte a szerződést, az EU ellenőrei szerint durva túlárazás volt. De most vége. Az eddig felhasznált összeget 3,5 milliárd forintra becsülték. A Miniszterelnökségen arra jutottak, megéri megszabadulni az ügyvédi irodától, és a feladatot a kancellária saját hatáskörében megoldani.

Az egykori Fidesz-alapító Bajkai István sikeres ügyvédi pályát futott be, majd beszállt a politikába. 2014-ben Erzsébetvárosban lett alpolgármester, idén tavasszal pedig listáról bejutott a parlamentbe. Bajkai az utóbbi időben Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István jogi képviselőjeként is fellépett.

A Bajkai Istvánhoz köthető SBGK ügyvédi iroda konzorciumban a Nagy és Kiss ügyvédi irodákkal, valamint az Ész-Ker Kft.-vel elnyert egy 4,8 milliárd forintos szerződést a Miniszterelnökségen az uniós közbeszerzések közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadására.

Az augusztus végén módosított kormányhatározat szerint a 2020-ig meghatározott elméleti keretösszegből 3,3 milliárdot már felhasználtak, a maradék 3 milliárd pedig a Miniszterelnökségre kerül. A 24.hu információi szerint ebből a 3 milliárd forintból oldják meg a Miniszterelnökségen a külső tanácsadók pótlását, vagyis ennyit fizetnek Gulyásék a Miniszterelnökség saját közbeszerzésellenőrző apparátusának bővítésére, a száz „szuperellenőrnek” a következő három évben, 2019 és 2021 között.

Forrás: 168 óra / Index / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: