Orbán Viktor első hivatalos miniszterelnöki látogatásán Kirgizisztánban - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarország készen áll a magyar-türk együttműködés új fejezetének megnyitására, mondta a magyar miniszterelnök.

Magyarország készen áll a magyar-türk együttműködés új fejezetének megnyitására – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén a kirgizisztáni Csolpon-Atában hétfőn.

Magyarország mindig is figyelemmel kísérte a türk identitású országok együttműködését. A modern világban is megőrzi nyelvét, kultúráját, hagyományait, tiszteli, ápolja türk gyökereit – mondta a kormányfő. Az a nép lehet erős, amely büszke nemzeti identitására – tette hozzá.

Megdőlt az a régi világrend, amelyben a tőke és tudás Nyugatról áramlik Kelet felé, az új világrendben a Keleten felemelkedő államok meghatározóak – mutatott rá Orbán Viktor.

Nah kérem szépen, talán egyszer el kellene menni ezekbe az államokba, mint egyszerű ember és nem a helyi hatalmasságok vendégeként azt látni, amit engednek neki.
Tudjuk, hogy ezen államok történelme több évezredre nyúlik vissza, csak az a baj, hogy valahol meg is rekedtek, sőt az iszlám wahabita ágának a területen történt előre törésével még vissza is léptek.

Ezekben az országokban jelenleg is a volt kommunista pártok vezetőinek leszármazottai uralkodnak, mint régen a kalifák. Családi vállalkozásként kezelik az országot és zsigerelik ki úgy a lakósságot, mint a természeti kincseket! A nép iszonyú nyomorban él és sokszor éhezik, míg az uralkodó réteg és köreik elképzelhetetlen pompában élnek!

Kultúrájuk a régi időkből fakad és tényleg tiszteletre méltó, de hol vannak a világhírű türk kötődésű tudósok, művészek, zeneszerzők, filmalkotók, stb., hol vannak a nemzetközileg is ismert türk találmányok, iparcikkek? Jelenleg csak az állami vezetők dicsőítését végző művészek és a megalomán beruházásokat kivitelező emberek vannak! Ezekben az országokban jelentős szerepet játszik az iszlám vallás azon ága, amely ellen Viktorunk szinte keresztes hadjáratot folytat…

Forrás: Mfor / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: