A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Népszava a szociáldemokrata napilap szellőztette meg a hírt.

Szeptembertől káosz következhet a Honvéd kórházban, ugyanis az intézmény 112 orvosa mondta fel a kollektív túlóráról szóló szerződését, aminek a következtében a korábbi heti 60 óra helyett a jövőben majd, hanem heti 48-at fognak dolgozni. Emiatt előre egyeztetett műtétek maradhatnak el, valamint megnövekedhetnek a várólisták.

Mint ahogy arról a Népszava is beszámol – Az egészségügyben dolgozók normál munkaideje heti 40 óra, a munkáltató további 8 órányi gyógyítást kötelezően elrendelhet, és további 12 órát pedig önként lehet vállalni.

Ez utóbbi kereteit általában külön szerződés szabályozza. Miután az állami egészségügyben egyre nagyobb gondot jelent az orvos- és a szakdolgozóhiány, a munkáltatók arra törekednek, és ezt meg is fizetik, hogy embereik ezt az önként vállalható időt is náluk dolgozzák le.

Azonban az intézmény júniusban megvonta a fizetést az önkéntes túlmunkáért, volt olyan gyógyító, aki százezer forinttal kevesebb fizetést kapott emiatt, de a nagy többségnek is havi több tízezer forint mínuszt okozott az, hogy nem fizette ki a kórház a túlóráikat.

Kérdés, hová akarja az állam még kizsákmányolni azon keveseket, akik még mindig kiállnak és beleállnak a gyógyításba még azon középkori állapotok között is, melyek a kórházainkban uralkodnak.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: