112 orvos mondta fel a szerződését a Honvédban – káosz jön a legnagyobb kórházban?


A kép illusztráció
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A Népszava a szociáldemokrata napilap szellőztette meg a hírt.

Szeptembertől káosz következhet a Honvéd kórházban, ugyanis az intézmény 112 orvosa mondta fel a kollektív túlóráról szóló szerződését, aminek a következtében a korábbi heti 60 óra helyett a jövőben majd, hanem heti 48-at fognak dolgozni. Emiatt előre egyeztetett műtétek maradhatnak el, valamint megnövekedhetnek a várólisták.Mint ahogy arról a Népszava is beszámol – Az egészségügyben dolgozók normál munkaideje heti 40 óra, a munkáltató további 8 órányi gyógyítást kötelezően elrendelhet, és további 12 órát pedig önként lehet vállalni.

Ez utóbbi kereteit általában külön szerződés szabályozza. Miután az állami egészségügyben egyre nagyobb gondot jelent az orvos- és a szakdolgozóhiány, a munkáltatók arra törekednek, és ezt meg is fizetik, hogy embereik ezt az önként vállalható időt is náluk dolgozzák le.

Azonban az intézmény júniusban megvonta a fizetést az önkéntes túlmunkáért, volt olyan gyógyító, aki százezer forinttal kevesebb fizetést kapott emiatt, de a nagy többségnek is havi több tízezer forint mínuszt okozott az, hogy nem fizette ki a kórház a túlóráikat.

Kérdés, hová akarja az állam még kizsákmányolni azon keveseket, akik még mindig kiállnak és beleállnak a gyógyításba még azon középkori állapotok között is, melyek a kórházainkban uralkodnak.

 

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük