112 orvos mondta fel a szerződését a Honvédban – káosz jön a legnagyobb kórházban?


A kép illusztráció
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A Népszava a szociáldemokrata napilap szellőztette meg a hírt.

Szeptembertől káosz következhet a Honvéd kórházban, ugyanis az intézmény 112 orvosa mondta fel a kollektív túlóráról szóló szerződését, aminek a következtében a korábbi heti 60 óra helyett a jövőben majd, hanem heti 48-at fognak dolgozni. Emiatt előre egyeztetett műtétek maradhatnak el, valamint megnövekedhetnek a várólisták.

Mint ahogy arról a Népszava is beszámol – Az egészségügyben dolgozók normál munkaideje heti 40 óra, a munkáltató további 8 órányi gyógyítást kötelezően elrendelhet, és további 12 órát pedig önként lehet vállalni.

Ez utóbbi kereteit általában külön szerződés szabályozza. Miután az állami egészségügyben egyre nagyobb gondot jelent az orvos- és a szakdolgozóhiány, a munkáltatók arra törekednek, és ezt meg is fizetik, hogy embereik ezt az önként vállalható időt is náluk dolgozzák le.

Azonban az intézmény júniusban megvonta a fizetést az önkéntes túlmunkáért, volt olyan gyógyító, aki százezer forinttal kevesebb fizetést kapott emiatt, de a nagy többségnek is havi több tízezer forint mínuszt okozott az, hogy nem fizette ki a kórház a túlóráikat.

Kérdés, hová akarja az állam még kizsákmányolni azon keveseket, akik még mindig kiállnak és beleállnak a gyógyításba még azon középkori állapotok között is, melyek a kórházainkban uralkodnak. 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük