Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem az első eset lenne ez a propagandafogás sem…

Nem a nemzetközi médiának, és nem az európai liberális mainstreamnek akarunk megfelelni – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Az atv.hu-hoz kiszivárgott információk szerint Szijjártó Péter a hétfői nagyköveti értekezleten arról beszélt, a magyar külpolitika lelke, prioritásai változatlanok, Magyarország továbbra is szuverén külpolitikát folytat, amelyet kizárólag Budapest határozhat meg, és nem engedjük, hogy külső szereplők döntsenek helyettünk.

A lap úgy tudja, Szijjártó a zárt ajtók mögött Szijjártó Péter egyértelművé tette, hogy a magyar külpolitikát továbbra is a nemzeti érdekek mentén alakítják, ami ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, azt nem fogják elfogadni.

Diplomata források szerint a miniszter arra is felhívta a misszióvezetők figyelmét, hogy a megítélése szerint a migrációpárti erők egy újabb, elkeseredett rohamot kezdtek el Magyarország ellen.

Megalapozottan lehet mondani, hogy egy kőkemény időszak előtt állunk, ami azt teszi szükségessé, hogy minden eddiginél jobban megacélozzuk magunkat, és minden erőnkkel harcoljunk a magyar érdekekért – fogalmazott a résztvevők elmondása szerint.

Ezt azzal indokolta, hogy az EU, az USA és Kína kezd lassan belesodródni egy kereskedelmi háborúba, Magyarországnak pedig ez a három terület a legfontosabb exportpiaca.

Ha van olyan ország, amely nem akarja ezt a kereskedelmi háborút, az Magyarország – tette hozzá.

A magyar külpolitika főbb prioritásairól, a V4 együttműködésről azt mondta, hogy Magyarország külpolitikai céljai számára alapvető érdek a visegrádi együttműködés fenntartása, amely hatalmas nemzetközi kihívást jelent, hiszen ez az együttműködés négyünkön kívül senkinek sem érdeke.

A migráció, illetve az ENSZ Globális Migrációs Csomagja kapcsán arra figyelmeztetett, hogy az Európai Parlamenti választás egyre közeledik, ezenkívül a decemberig tartó időszak rendkívül intenzív lesz, mert az ENSZ el akarja fogadtatni a Globális Migrációs Csomagot.

Forrás: ATV / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: