Döbbenetes! Ma szabadult a négy! ember halálát okozó Rezesova – Rögtön meg is mutatta mit gondol Magyarországról és a történtekről


Eva Rezesova - Fotó: vhegy
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Kedd délelőtt kiengedték a börtönből Eva Rezesovát, aki 2012-ben ittasan az M3-ason nagy sebességgel belehajtott egy Fiat Puntóba, amelyben két középkorú házaspár ült. A balesetben mind a négyen meghaltak.

Felháborító az egész! Négy ember vesztette életét a balesetben, ártatlanul, már a 9 év börtönbüntetés is nevetséges, de hogy ez le is csökkent 6 évre…..mélységesen elszomorító! Itt bárki ölhet kedvére, nem számít, sőt, ha jól is viselkedik az illető még hamarabb ki is szabadul!!! Ennyit érnének az ártatlan emberi életek??!!

A kassai milliomos nőt az édesanyja, és a kisebbik lánya, Ella várta a Nagy Ignác utcai börtön kapujában a szabadulásakor. A 24.hu megtudta, mihez kezd a civil életben Rezesová.

Rezesovát kilenc évre ítélték el, de a jó magaviselete miatt a büntetése kétharmadának letöltése után kedd reggel feltételesen szabadlábra helyezték. A mostani döntésbe belejátszik, hogy a szlovák nő közel tíz jutalmat kapott a rácsok mögött, és mindvégig betartotta a szigorú szabályokat.

Többek közt ennek köszönheti, hogy 2015 szeptemberében áttették fogház fokozatba, ami lényegesen több kedvezménnyel jár. Ennek köszönhetően az utóbbi időben már többször is hazamehetett.

Rezesová a jó magaviseletének köszönhetően egy ideig a börtön varrodájában dolgozott. A szabadulása előtti hónapokban viszont egy négyfős cellában helyezték el. Kedd hajnalban több szabaduló társával együtt hozták át a Nagy Ignác utcai börtönbe a Gyorskocsiból, ahol a “szabaduló zárkában” egyedül tölthette az utolsó éjszakát.

Egyéb iránt nem a börtönben kellene jól viselkednie, hanem a kinti életben.
Az pedig, hogy a dutyiban normálisan viselkedik, alap kellene, hogy legyen. Nem hogy ezért még jutalmat is kap…A kétgyermekes családanyát édesanyja és a kisebbik lánya, Ella várta egy lesötétített üvegű fehér terepjáróban a börtön előtt.

Fél tíz után egy perccel kinyílt a börtön kapuja és kilépett rajta Rezesová. A kassai milliomos nő egy kék nadrágban és ingben egyből a lánya és az édesanyja nyakába borult.

A 24.hu kérdezte, hogy mihez szeretne kezdeni a civil életben, de nem nyilatkozott.

Elég egyértelmű, hogy Rezesová nagy lekicsinylően, cinikusan fog viselkedni. Megmutatja, hogy mennyire is nyakon sz.rja a magyarokat. Ennek első és egyben tökéletes példája, hogy egy BMW-vel vitette el magát a börtön elől. Ilyen típusú járművel követte el a gyilkosságokat is. Kicsit sem szembetűnő a gúny…

Egy családhoz közel álló hiteles forrásból azonban megtudták, hogyan élte meg az utolsó órákat a rácsok mögött Rezesová, és azt, hogy mihez kezd majd a civil életben.

“Eva teljesen euforikus hangulatban volt már az utolsó egy-két napban. Alig várta már, hogy kiengedjék, és a családjával legyen. De a lányai is tiszta lázban voltak, hogy az anyukájuk mikor jön már haza. Eva az elmúlt hat évben csak az édesanyjára, a lányaira és a testvérére, Júliusra számíthatott. Végig rendszeresen látogatták a börtönben. Eva egy percig sem marad Magyarországon, még a mai nap hazautazik Szlovákiába. Az édesanyjával és a két lányával, Alexandrával és Ellával fog majd együtt lakni Kassán. Az első egy két hét hónapban csak a kisebbik lányának, Ellának a beiskoláztatásával akar foglalkozni. Ezt követően pedig vállalkozásba kezd. Több elképzelése is van arról, hogy milyen vállalkozást szeretne csinálni majd.”

De milyen szabályok vonatkoznak majd Rezesovára a feltételes szabadlábra helyezése alatt?

Ha az Európai Unió tagállamának állampolgára magyar büntetés-végrehajtási intézetből úgy szabadul feltételesen, hogy a büntetés-végrehajtási bíró elrendeli a pártfogó felügyeletét, akkor a szabaduló kérelmére lehetőség van ügyének saját hazájába történő áttételére. Az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. törvény IX. fejezete szerint külföldi állampolgár esetén a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő a pártfogó felügyeletet elrendelő büntetés-végrehajtási bírót keresi meg, hogy az ügyet küldje meg a tartózkodási hely szerint illetékes tagállam hatáskörrel rendelkező hatóságának. Amennyiben úgy szabadul valaki feltételesen, hogy az eljáró bíró nem rendeli el a pártfogó felügyeletét, akkor a lakcímében történt változást kell a változás bekövetkezésétől számított három munkanapon belül bejelenteni a büntetés-végrehajtási bírónak – mondta Makula György, a BVOP kommunikációs vezetője.

Rezesová kiengedésekor nemcsak a magyar sajtó, de a szlovák média is szép számmal képviselte magát. Már korábban is rendszeresen cikkezett ugyanis a családról az ottani sajtó. Ennek leginkább az az oka, hogy ő, valamint a bátyja, Július is a dúsgazdag Alexander Rezeš gyermeke. A másfél évtizede elhunyt Alexander annak idején Szlovákia második leggazdagabb embere volt, a gyermekei pedig folyamatosan szolgáltattak valami olyan témát, amin a helyi sajtó el tudott csámcsogni egy kicsit. Három korábbi közúti baleset is a családhoz köthető.

Eva Rezesova – Fotó: parameter.sk

Éva Rezesovának sem ez volt az egyetlen balesete. 2000-ben a Mercedesével rohant bele egy Skodába. A sofőr nem sérült meg, és akkor a milliomos nő vérében sem találtak alkoholt.

A következő balesetnek Július Rezeš vállalkozó volt felesége, Linda volt részese öt évvel később. Egy idősebb házaspár gombászni indult, amikor összeütközött a nő BMW-jével. Az idős pár mindkét tagja meghalt. A rendőrségi vizsgálatok eredményei szerint a házaspár okozta a balesetet, mert áttértek a velük szembe jövő sávba.

2007 szeptemberében Eva Rezesová volt barátja, Erik Fischer okozott tömegbalesetet, amikor belerohant az Audijával egy teherkocsiba, majd további két autóval is összeütközött. A férfi megúszta egy lábtöréssel, más pedig nem sérült meg a balesetben.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük