Eva Rezesova - Fotó: vhegy
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kedd délelőtt kiengedték a börtönből Eva Rezesovát, aki 2012-ben ittasan az M3-ason nagy sebességgel belehajtott egy Fiat Puntóba, amelyben két középkorú házaspár ült. A balesetben mind a négyen meghaltak.

Felháborító az egész! Négy ember vesztette életét a balesetben, ártatlanul, már a 9 év börtönbüntetés is nevetséges, de hogy ez le is csökkent 6 évre…..mélységesen elszomorító! Itt bárki ölhet kedvére, nem számít, sőt, ha jól is viselkedik az illető még hamarabb ki is szabadul!!! Ennyit érnének az ártatlan emberi életek??!!

A kassai milliomos nőt az édesanyja, és a kisebbik lánya, Ella várta a Nagy Ignác utcai börtön kapujában a szabadulásakor. A 24.hu megtudta, mihez kezd a civil életben Rezesová.

Rezesovát kilenc évre ítélték el, de a jó magaviselete miatt a büntetése kétharmadának letöltése után kedd reggel feltételesen szabadlábra helyezték. A mostani döntésbe belejátszik, hogy a szlovák nő közel tíz jutalmat kapott a rácsok mögött, és mindvégig betartotta a szigorú szabályokat.

Többek közt ennek köszönheti, hogy 2015 szeptemberében áttették fogház fokozatba, ami lényegesen több kedvezménnyel jár. Ennek köszönhetően az utóbbi időben már többször is hazamehetett.

Rezesová a jó magaviseletének köszönhetően egy ideig a börtön varrodájában dolgozott. A szabadulása előtti hónapokban viszont egy négyfős cellában helyezték el. Kedd hajnalban több szabaduló társával együtt hozták át a Nagy Ignác utcai börtönbe a Gyorskocsiból, ahol a “szabaduló zárkában” egyedül tölthette az utolsó éjszakát.

Egyéb iránt nem a börtönben kellene jól viselkednie, hanem a kinti életben.
Az pedig, hogy a dutyiban normálisan viselkedik, alap kellene, hogy legyen. Nem hogy ezért még jutalmat is kap…

A kétgyermekes családanyát édesanyja és a kisebbik lánya, Ella várta egy lesötétített üvegű fehér terepjáróban a börtön előtt.

Fél tíz után egy perccel kinyílt a börtön kapuja és kilépett rajta Rezesová. A kassai milliomos nő egy kék nadrágban és ingben egyből a lánya és az édesanyja nyakába borult.

A 24.hu kérdezte, hogy mihez szeretne kezdeni a civil életben, de nem nyilatkozott.

Elég egyértelmű, hogy Rezesová nagy lekicsinylően, cinikusan fog viselkedni. Megmutatja, hogy mennyire is nyakon sz.rja a magyarokat. Ennek első és egyben tökéletes példája, hogy egy BMW-vel vitette el magát a börtön elől. Ilyen típusú járművel követte el a gyilkosságokat is. Kicsit sem szembetűnő a gúny…

Egy családhoz közel álló hiteles forrásból azonban megtudták, hogyan élte meg az utolsó órákat a rácsok mögött Rezesová, és azt, hogy mihez kezd majd a civil életben.

“Eva teljesen euforikus hangulatban volt már az utolsó egy-két napban. Alig várta már, hogy kiengedjék, és a családjával legyen. De a lányai is tiszta lázban voltak, hogy az anyukájuk mikor jön már haza. Eva az elmúlt hat évben csak az édesanyjára, a lányaira és a testvérére, Júliusra számíthatott. Végig rendszeresen látogatták a börtönben. Eva egy percig sem marad Magyarországon, még a mai nap hazautazik Szlovákiába. Az édesanyjával és a két lányával, Alexandrával és Ellával fog majd együtt lakni Kassán. Az első egy két hét hónapban csak a kisebbik lányának, Ellának a beiskoláztatásával akar foglalkozni. Ezt követően pedig vállalkozásba kezd. Több elképzelése is van arról, hogy milyen vállalkozást szeretne csinálni majd.”

De milyen szabályok vonatkoznak majd Rezesovára a feltételes szabadlábra helyezése alatt?

Ha az Európai Unió tagállamának állampolgára magyar büntetés-végrehajtási intézetből úgy szabadul feltételesen, hogy a büntetés-végrehajtási bíró elrendeli a pártfogó felügyeletét, akkor a szabaduló kérelmére lehetőség van ügyének saját hazájába történő áttételére. Az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2012. évi CLXXX. törvény IX. fejezete szerint külföldi állampolgár esetén a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő a pártfogó felügyeletet elrendelő büntetés-végrehajtási bírót keresi meg, hogy az ügyet küldje meg a tartózkodási hely szerint illetékes tagállam hatáskörrel rendelkező hatóságának. Amennyiben úgy szabadul valaki feltételesen, hogy az eljáró bíró nem rendeli el a pártfogó felügyeletét, akkor a lakcímében történt változást kell a változás bekövetkezésétől számított három munkanapon belül bejelenteni a büntetés-végrehajtási bírónak – mondta Makula György, a BVOP kommunikációs vezetője.

Rezesová kiengedésekor nemcsak a magyar sajtó, de a szlovák média is szép számmal képviselte magát. Már korábban is rendszeresen cikkezett ugyanis a családról az ottani sajtó. Ennek leginkább az az oka, hogy ő, valamint a bátyja, Július is a dúsgazdag Alexander Rezeš gyermeke. A másfél évtizede elhunyt Alexander annak idején Szlovákia második leggazdagabb embere volt, a gyermekei pedig folyamatosan szolgáltattak valami olyan témát, amin a helyi sajtó el tudott csámcsogni egy kicsit. Három korábbi közúti baleset is a családhoz köthető.

Eva Rezesova – Fotó: parameter.sk

Éva Rezesovának sem ez volt az egyetlen balesete. 2000-ben a Mercedesével rohant bele egy Skodába. A sofőr nem sérült meg, és akkor a milliomos nő vérében sem találtak alkoholt.

A következő balesetnek Július Rezeš vállalkozó volt felesége, Linda volt részese öt évvel később. Egy idősebb házaspár gombászni indult, amikor összeütközött a nő BMW-jével. Az idős pár mindkét tagja meghalt. A rendőrségi vizsgálatok eredményei szerint a házaspár okozta a balesetet, mert áttértek a velük szembe jövő sávba.

2007 szeptemberében Eva Rezesová volt barátja, Erik Fischer okozott tömegbalesetet, amikor belerohant az Audijával egy teherkocsiba, majd további két autóval is összeütközött. A férfi megúszta egy lábtöréssel, más pedig nem sérült meg a balesetben.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: