Benkő László, Omega - Fotó: 24.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Omega nagybeteg billentyűse teljesen maga alatt van lelkileg is, fájdalmasan nehéz időket él át…

Az elmúlt két év alatt öt tagját is elvesztett Omega zenekar billentyűse, Benkő László, úgy döntött, még életében elrendezi szerettei sorsát.

Benkő Lászlót mindenki ismeri, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, billentyűs, zeneszerző, az Omega tagja. Tavaly májusban diagnosztizáltak nála áttétes májrákot.

A 75 éves zenész tavaly július óta kapja a kemoterápiás kezeléseket. Sokáig bízott a gyógyulásban, ám barátai, Székhelyi József és Orbán József elvesztése után kezdi elveszteni a hitét.

El vagyok keseredve! Már nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék a halálra. Nagyon aggódom, mert az én napjaim is meg vannak számlálva. Ez persze nem azt jelenti, hogy feladtam a harcot, csak egyre nehezebb hinnem a gyógyulásban – mondta a lapnak, és hozzátette: már a végrendeletét is megírta.

A zenész szeretné biztonságban tudni a családját akkor is, ha ő már nem lesz. A három hónappal ezelőtti CT-vizsgálaton jó híreket kapott, a következőre napokon belül kell mennie, akkor derül ki, hogy áll a kezelése.

Benkő két évvel ezelőtt, Laux József halálának napján sírva nyilatkozta az MTI-nek, mennyire megviseli, hogy sorra mennek el zenésztársai.

Forrás: Bors / HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: