Szijjártó Péter - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rómában tárgyalt olasz kollégájával, Enzo Moavero Milanesi külügyminiszterrel Szijjártó Péter, amit ott mondani mert, amiatt minden magyar képéről lesül a bőr…

 

Rómában tárgyalt olasz kollégájával, Enzo Moavero Milanesi külügyminiszterrel Szijjártó Péter, aki az MTI-nek azt mondta: a magyar kormány mindenkivel együttműködik, aki az illegális bevándorlás megállítását, valamint a határvédelem elsőbbségét tűzi zászlajára.

Kifejtette: az új olasz kormány és az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini álláspontja a migrációs politikában számos ponton egybeesik a magyar kormányéval.

Salvinivel is váltott szót, akin keresztül arra kérte az olasz kormányt, hogy támogassa Magyarországot, amely a nemzetközi fórumokat felhasználva akarja elérni, hogy Ukrajna „adja vissza a magyaroktól elvett jogokat”.

Szijjártó a Genovában leomlott híddal kapcsolatban jelezte: ha az újjáépítés bármely fázisában segítségre van szükség, Magyarország kész tapasztalatot és technológiát megosztani.

A magyar miniszter a katolikus törvényhozók nemzetközi hálózata szemináriuma alkalmából ment Rómába.

Tehát Szijjártó segítséget ajánlott a genovai híd újjáépítéséhez az olasz kormánytól csupán azt kérte, csatlakozzon az Ukrajna elleni fellépéshez… Nooormális???

Egyébként is hídépítésben Magyarország nagyhatalom, így van tapasztalat és technológia ami nincs az olaszoknak???

Olaszországban van 1.5 millió híd, magashegyi viaduktoktól kezdve tengeri hidakon át sok minden, és vannak köztük 2000 évesek is. Most hogy a Magyar Közút gyorsan megvizsgáltatja az ország közúti hídjait, tudjuk a friss számot, hogy abból nekünk 7700 darab van. Mindezek ellenére szívesen megosztjuk a tapasztalatot és a technológiát, ami után annyira epekednek az olaszok?

Forrás: 24.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: