Vége: Szél Bernadett lemondott – itt vannak az okok


Budapest, 2017. február 11. Szél Bernadett, az LMP társelnöke évértékelõ beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Információink szerint Szél Bernadett az LMP társelnöke lemondott poziciójáról.

Az LMP folyamatos botrányok kereszttűzébe került a választások óta. Az párt folyamatosan aprózódik. Vezető politikusok verekedtek össze, és etikai leszámolások zajlottak párton belül a párt korábbi parlamenti képviselőjelöltjei ellen. Se szeri, se száma azoknak a botrányoknak, amely a pártot megrázták.

Távozott a választások óta Hadházy Ákos korábbi társelnök is, valamint a párt alapító elnöke Schiffer András is. A Borsod24 információi szerint most Szél Bernadett jelentette be, lemond az összes párton belül betöltött pozíciójáról.

A portál úgy tudja a lemondásának közvetlen oka az Etikai Bizottság azon döntéssorozata, amelyben súlyos büntetéseket róttak ki a párt saját jelöltjeire és amit ő súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak tart. Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez – fogalmazott Szél Bernadett.

A politikus úgy véli, az Etikai Bizottságban politikai döntés született, és ezt a módszert elfogadhatatlannak tartja.  “Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák” – jelentette ki az LMP lemondott társelnöke.

444.hu megkeresésére Szél Bernadettet azt mondta, kedden adott egy interjút a Magyar Hang című lapnak, ez várhatóan szerda reggel jelenik meg, ebben részletesen beszél a helyzetről.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük