Budapest, 2017. február 11. Szél Bernadett, az LMP társelnöke évértékelõ beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Információink szerint Szél Bernadett az LMP társelnöke lemondott poziciójáról.

Az LMP folyamatos botrányok kereszttűzébe került a választások óta. Az párt folyamatosan aprózódik. Vezető politikusok verekedtek össze, és etikai leszámolások zajlottak párton belül a párt korábbi parlamenti képviselőjelöltjei ellen. Se szeri, se száma azoknak a botrányoknak, amely a pártot megrázták.

Távozott a választások óta Hadházy Ákos korábbi társelnök is, valamint a párt alapító elnöke Schiffer András is. A Borsod24 információi szerint most Szél Bernadett jelentette be, lemond az összes párton belül betöltött pozíciójáról.

A portál úgy tudja a lemondásának közvetlen oka az Etikai Bizottság azon döntéssorozata, amelyben súlyos büntetéseket róttak ki a párt saját jelöltjeire és amit ő súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak tart. Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez – fogalmazott Szél Bernadett.

A politikus úgy véli, az Etikai Bizottságban politikai döntés született, és ezt a módszert elfogadhatatlannak tartja.  “Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák” – jelentette ki az LMP lemondott társelnöke.

444.hu megkeresésére Szél Bernadettet azt mondta, kedden adott egy interjút a Magyar Hang című lapnak, ez várhatóan szerda reggel jelenik meg, ebben részletesen beszél a helyzetről.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: