Valami nagyon bűzlik Orbán Gáspár Felháza körül – Durván sok milliós mutyiszag van


Orbán Gáspár, Felház - Fotó: Pinterest
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 18
    Shares

Bankok? Miközben családokat pakolnak ki a lakásaikból, mert nem akarnak egyezkedni, segíteni, de az Orbán gyerek ingyen élését támogatják? Gyalázat!

Összesen 34,3 millió forint adományt gyűjtöttek 2017-ben az Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár nevével fémjelzett Felház keresztény ifjúsági mozgalom számára – közölte az Átlátszóval a Felháznak gazdasági hátteret biztosító KUL Alapítvány.

A főleg egyetemistákat megszólító Felház egyik alapítója Orbán Gáspár. Ez a tény pedig egyes vélemények szerint hozzájárulhatott ahhoz, hogy a 2015-ben alakult mozgalom anyagilag annyira megerősödött, hogy olyan milliós bérleti díjú helyszíneken tartson rendezvényeket, mint például a Tüskecsarnok, a Várkert Bazár, vagy a MOM Sportközpont.

Mihalik Angelika ügyvéd, közbeszerzési szakértő egy interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Felház 2015-ös színrelépése után kisvártatva jelentős céges támogatók jelentek meg a KUL Alapítvány mögött, és a Felháznál ebből fedezhetik a Millenáris vagy a Syma csarnok bérleti díját.

Az interjú megjelenését követően eltűntek a támogató cégek nevei és logói a KUL Alapítvány honlapjáról, de az internetes keresők továbbra is megtalálják az alapítvány „pénzügyi partnereként”a CIB Bankot, a Hídépítő Zrt.-t, továbbá az OVIT Zrt.-t, a Strabag Zrt.-t, a Swietelsky Zrt.-t és a T-Mobile-t is.

A Felház mögötti alapítvány rendszeres támogatója volt az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. is, amely 2011-ben és 2012-ben évi 1 millió, 2013-ban 2 millió, 2014-ben pedig 3,5 millió forintot adott a szervezetnek. A dokumentumok szerint a támogatás megszűnt, miután 2015-ben a Felház és a KUL elkezdett együttműködni.

A KUL közlése szerint a Felháznak biztosított számlára 2017-ben befolyt bruttó 34,3 millió forintos adományból a magánszemélyektől érkező támogatás 13,7 millió forint volt, a jogi személyektől kapott támogatás 4 millió forintot tett ki. Ezeken kívül a rendezvényeken tartott gyűjtésekből (adománydoboz és nyugtás bevétel a rendezvényen értékesített termékek, például víz és póló) 16,5 millió forint jött össze.

A válaszban hangsúlyozták, hogy „a Felházra adott adományok hitéleti ifjúsági események szervezésére kerültek felhasználásra”.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 18
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük