Valami nagyon bűzlik Orbán Gáspár Felháza körül – Durván sok milliós mutyiszag van


Orbán Gáspár, Felház - Fotó: Pinterest
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Bankok? Miközben családokat pakolnak ki a lakásaikból, mert nem akarnak egyezkedni, segíteni, de az Orbán gyerek ingyen élését támogatják? Gyalázat!

Összesen 34,3 millió forint adományt gyűjtöttek 2017-ben az Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár nevével fémjelzett Felház keresztény ifjúsági mozgalom számára – közölte az Átlátszóval a Felháznak gazdasági hátteret biztosító KUL Alapítvány.

A főleg egyetemistákat megszólító Felház egyik alapítója Orbán Gáspár. Ez a tény pedig egyes vélemények szerint hozzájárulhatott ahhoz, hogy a 2015-ben alakult mozgalom anyagilag annyira megerősödött, hogy olyan milliós bérleti díjú helyszíneken tartson rendezvényeket, mint például a Tüskecsarnok, a Várkert Bazár, vagy a MOM Sportközpont.Mihalik Angelika ügyvéd, közbeszerzési szakértő egy interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Felház 2015-ös színrelépése után kisvártatva jelentős céges támogatók jelentek meg a KUL Alapítvány mögött, és a Felháznál ebből fedezhetik a Millenáris vagy a Syma csarnok bérleti díját.

Az interjú megjelenését követően eltűntek a támogató cégek nevei és logói a KUL Alapítvány honlapjáról, de az internetes keresők továbbra is megtalálják az alapítvány „pénzügyi partnereként”a CIB Bankot, a Hídépítő Zrt.-t, továbbá az OVIT Zrt.-t, a Strabag Zrt.-t, a Swietelsky Zrt.-t és a T-Mobile-t is.

A Felház mögötti alapítvány rendszeres támogatója volt az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. is, amely 2011-ben és 2012-ben évi 1 millió, 2013-ban 2 millió, 2014-ben pedig 3,5 millió forintot adott a szervezetnek. A dokumentumok szerint a támogatás megszűnt, miután 2015-ben a Felház és a KUL elkezdett együttműködni.

A KUL közlése szerint a Felháznak biztosított számlára 2017-ben befolyt bruttó 34,3 millió forintos adományból a magánszemélyektől érkező támogatás 13,7 millió forint volt, a jogi személyektől kapott támogatás 4 millió forintot tett ki. Ezeken kívül a rendezvényeken tartott gyűjtésekből (adománydoboz és nyugtás bevétel a rendezvényen értékesített termékek, például víz és póló) 16,5 millió forint jött össze.

A válaszban hangsúlyozták, hogy „a Felházra adott adományok hitéleti ifjúsági események szervezésére kerültek felhasználásra”.
Forrás: 168 óra / BalraMagyar


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük