Gyászol az ország – A legendás tévés műsorvezető itt hagyott minket


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A legendás műsorvezető halálhírét a családja tudatta közleményben…

Elhunyt Kelemen Endre, a magyar televíziózás legendás alakja, aki többek között a Családi kör című népszerű tv-műsor adásait vezette – értesült a Bors.

A műsorvezető halálának hírét a család az alábbi közleményben tudatta.

“Ezúton értesítjük a Magyar Televízió vezetőségét és munkatársait, hogy Kelemen Endre a Magyar Televízió egykori munkatársa, az Iskolatelevízió alapítója és vezetője, a Magyar Televízió életmű-díjasa, Apáczai díjjal kitüntetett, életének 85. évében türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt. Nevéhez olyan műsorok szerkesztése és vezetése fűződik, mint a Pedagógusok fóruma és a Családi kör” – szól a műsorvezető lánya, Dr. Kelemen Judit által elküldött közlemény.

Kelemen Endre a Magyar Televízió indulásától részt vett az oktatási és művelődési műsorok létrehozásában, megvalósításában. Meghatározó személyisége a Magyar Televízió történetének.
Szerkesztőként nevéhez fűződik az első gyermekműsorok, családi programok elindítása, majd az Iskolatelevízió alapítása, irányítása, amellyel a magyar televíziózás közszolgálati funkciójának lényeges elemét biztosította évtizedeken át. Az általa vezetett szerkesztőség a közoktatás számára készített programokat a korszerű oktatási tartalmak és módszerek terjesztése érdekében.

Sikeres távoktatási sorozatokkal bizonyította a televízió új lehetőségeit a felnőttképzésben. Oktató és ismeretterjesztő műsoraiban hazai tudósok professzorok, neves ismeretterjesztők vettek részt. Számos tehetséges fiatalt indított el sikeres életpályáján a “Ki miben tudós?” c. televíziós versenyek helyezettjeiként.

Kelemen Endre jelentős népszerűségre tett szert a személyes – műsorvezetői, riporteri – közreműködésével készülő családi műsorok, a “Szülők, nevelők egymás közt” és a “Családi kör” c. sorozatok révén. Ez utóbbi 1974-től 1994-ig, húsz évig volt képernyőn, legtöbbször esti fő műsoridőben.

Kelemen Endre – Fotó: YouTube


A főszerkesztő érdeme, hogy a magyar iskolatelevízió bekerült az európai televíziós vérkeringésbe.

Isten nyugosztalja, Bandi bácsi.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük