Gyászol az ország – A legendás tévés műsorvezető itt hagyott minket


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

A legendás műsorvezető halálhírét a családja tudatta közleményben…

Elhunyt Kelemen Endre, a magyar televíziózás legendás alakja, aki többek között a Családi kör című népszerű tv-műsor adásait vezette – értesült a Bors.

A műsorvezető halálának hírét a család az alábbi közleményben tudatta.“Ezúton értesítjük a Magyar Televízió vezetőségét és munkatársait, hogy Kelemen Endre a Magyar Televízió egykori munkatársa, az Iskolatelevízió alapítója és vezetője, a Magyar Televízió életmű-díjasa, Apáczai díjjal kitüntetett, életének 85. évében türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt. Nevéhez olyan műsorok szerkesztése és vezetése fűződik, mint a Pedagógusok fóruma és a Családi kör” – szól a műsorvezető lánya, Dr. Kelemen Judit által elküldött közlemény.

Kelemen Endre a Magyar Televízió indulásától részt vett az oktatási és művelődési műsorok létrehozásában, megvalósításában. Meghatározó személyisége a Magyar Televízió történetének.
Szerkesztőként nevéhez fűződik az első gyermekműsorok, családi programok elindítása, majd az Iskolatelevízió alapítása, irányítása, amellyel a magyar televíziózás közszolgálati funkciójának lényeges elemét biztosította évtizedeken át. Az általa vezetett szerkesztőség a közoktatás számára készített programokat a korszerű oktatási tartalmak és módszerek terjesztése érdekében.

Sikeres távoktatási sorozatokkal bizonyította a televízió új lehetőségeit a felnőttképzésben. Oktató és ismeretterjesztő műsoraiban hazai tudósok professzorok, neves ismeretterjesztők vettek részt. Számos tehetséges fiatalt indított el sikeres életpályáján a “Ki miben tudós?” c. televíziós versenyek helyezettjeiként.

Kelemen Endre jelentős népszerűségre tett szert a személyes – műsorvezetői, riporteri – közreműködésével készülő családi műsorok, a “Szülők, nevelők egymás közt” és a “Családi kör” c. sorozatok révén. Ez utóbbi 1974-től 1994-ig, húsz évig volt képernyőn, legtöbbször esti fő műsoridőben.

Kelemen Endre – Fotó: YouTube

A főszerkesztő érdeme, hogy a magyar iskolatelevízió bekerült az európai televíziós vérkeringésbe.
Isten nyugosztalja, Bandi bácsi.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük