Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bármilyen hihetetlen és megdöbbentő a hír igaz 2018-ban, Magyarországon…

A fábiánsebestyéni önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. Bálint Róbert települési képviselő bevallotta, hogy ő volt a ,,bűnös”.

Lesmirglizte és újrafestette a játszótéren a játékok faelemeit, hogy ne menjen szálka a gyerekek kezébe.
– Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre – kezdte a történtek mesélését Bálint Róbert.

A férfi kocsmát üzemeltet a településen, emellett önkormányzati képviselő. A Délmagyar 2017-ben az Év emberének választotta. A férfi a Kiskocsma Barátok Körével több jótékonysági rendezvényt is szervezett.

Legutóbb a szegvári Bihari családnak nyújtottak át közel félmillió forintot. Az édesapa év eleje óta egyedül neveli a gyermekeit, mivel az anyuka tartós kórházi kezelésre szorul (2018. június 5.: Mos, főz, babázik a szegvári édesapa: az anya szíve leállt, újraélesztették – most mindent újra kell tanulnia). No de nézzük, mi is történt a fábiáni játszótéren.

– A sportpálya melletti játszótérre talán 6-8 évvel ezelőtt kerültek a régi játékok helyére az uniós pénzből vásárolt újak. Nagyon szeretik a gyerekek. Június közepe táján felhívott a feleségem, hogy ugyan menjek már ki oda, és nézzem meg a homokozót. A homok olyan volt, mint a beton. Arról nem is beszélve, hogy volt benne minden, sörös doboz, állati és emberi ürülék is. Mérgemben, miután kiszedegettem azt, aminek nincs helye egy homokozóban, szereztem egy ásót, és felástam. Egy édesapa segített. Másnap vitettem egy vállalkozóval két köbméter friss homokot is. A szülők és a gyerekek is nagyon örültek – mesélte Bálint Róbert.

Közben a kislánya szólt, hogy szálka ment az ujjába, ezért a férfi közelebbről megnézte a játékokat. Szerinte érthető, hogy a használattól és az időjárástól megkoptak, felszálkásodtak a játékok faelemei. Régen voltak lefestve. A játszótér egyik padjának pedig csak a lábai voltak meg, az ülőkéje hiányzott. – Elmentem egy vállalkozóhoz, kértem, hogy az én költségemre készítse el. A padokat és a játékok faelemeit smirglivel lecsiszoltam, végül lefestettem barnára. A boltban arra kértem az eladót, olyan festéket adjon, amelyik nemcsak időjárásálló, hanem gyerekbarát is. Vízbázis-alapút ajánlott. Miután elkészült a felújítás, a szülőktől sok köszönetet kaptam személyesen és a Facebook-oldalamon keresztül is. Mondták, hogy jönnek segíteni, ha a másik két fábiáni játszóteret is felújítjuk – tette hozzá a férfi.

Bálint Róberttel bejártuk a játszóteret. Lefestette az ovivárat. A tetőrészt nem, mivel nem volt létrája. Az új festés látszik a két padon, a rugós játékok és a libikóka ülőrészein is. Végigsimítottuk, már nem volt egyik sem szálkás.

– Én soha nem gondoltam, hogy abból, hogy vitetek homokot a homokozóba és lefestem az ülőkéket, baj lesz. Csakhogy a következő testületi ülésen jött a feketeleves. A polgármester úr felháborodásának adott hangot. Minden képviselő elmondta erről a véleményét, ami ugyanaz volt, vagyis hogy bűncselekmény történt a játszótéren, mert nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék… Én már ott bevallottam, hogy én voltam az „elkövető”. Megszavazták, hogy feljelentenek, mivel nem kértem engedélyt, hogy az önkormányzat vagyonához nyúljak. Végül ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést – emlékezett vissza a képviselő.

Bálint Róbert hangsúlyozta, nem haragszik a képviselőtársaira. Ők úgy gondolták, úgy volt jó a játszótér, ahogy volt, ő pedig másképp gondolta. Azt is mondta, vállal minden felelősséget és következményt. A fábiáni férfi azóta a rendőrségen is elmondta, hogy ő vitt homokot a homokozóba, és ő festette le a játékokat.

Fotó: delmagyar.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Délmagyar azt is megtudta, a Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Kós György polgármester azt válaszolta a megkeresésünkre, hogy rendőrségi szakban van a feljelentés. Bízik benne, hogy nem lesz belőle semmi különösebb ügy. – Várom a fejleményeket – közölte Bálint Róbert.

Sosem hittem volna, hogy a polgári engedetlenség kategóriája lesz már Magyarországon ha valaki azért a közösségért dolgozik amiben él, na meg az is ha a képviselői esküjét betartja. De nem az első, hogy azt kell látni, hogy a valóság felülmúl minden emberi képzeletet minálunk főleg ha valaki magától tesz valamit külön kérvény benyújtása nélkül. Éljenek a Bálint Róbertek, ilyen emberekből kéne minél több, a munkát akadályozókból meg minél kevesebb!

Forrás: delmagyar.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: