Orbán Viktor - Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán hazugságnak nevezte, mégis lett ötmilliós miniszteri fizetés…

Vajon ez lenne a népakarat??? Ez van az eskü szövegében hogy a népet érintő kérdésekben nem számít semmi csak az önös érdekek és a minél nagyobb kizsákmányolás??Ezt értik a népet szolgálom fogalma alatt?

A parlamentben arról beszélt, nem igaz, hogy lesz, aki ennyit keres majd. Többen is vannak.

Nemrég publikálták a kormányzati portálon, mekkora fizetést kapnak az emelés után az új Orbán-kormány miniszterei. Ketten a korábbi járandóságuk többszörösét vihetik haza: Bártfai-Mager Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter fizetése korábban 1 millió 101 ezer 900 forint volt. Mostantól azonban 5 milliót keresnek majd havonta.

A havi ötmilliós miniszteri fizetés hazugság. Ilyenről nincsen szó, ilyen döntés eddig sem született, és nem tudok róla, hogy a parlament ilyen döntésre készülne” – mondta Orbán Viktor még júniusban a szocialista Harangozó Tamás kérdésére az országgyűlésben.

Később a miniszterelnök az atv.hu-nak is megerősítette az ülésteremben tett kijelentését, akkor azonban már úgy fogalmazott: “ha odakerülünk, megfontolom”.
Azért mondhatta ezt, mert egy módosítás értelmében már ő dönt arról, mekkora személyi illetmény jár a kormánytagoknak.

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: