Czeglédy Csaba sajtótájékoztatója Nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szégyen, ami ebben az ügyben történik… A nyomozó és ügyész urak bele tudnak nézni a tükörbe?

 

Lezárult a nyomozás abban a finoman szólva is zavaros ügyben, amiben mások mellett Czeglédy Csaba is gyanúsítottként szerepel. Míg azonban a többi gyanúsított mára elhagyhatta a börtönt, a volt szocialista politikus továbbra is rács mögött marad, egy egészen hihetetlen eljárási „baki” miatt.

A diákmunka-kölcsönzésre szakosodott Humán Operátor Zrt. tevékenysége kapcsán felmerült költségvetési csalási história az elmúlt másfél évben már számos olyan fejezettel bővült, ami azt mutatja, hogy az egész ügy valójában egy előre megtervezett és adagolt médiasztori, amelynek minden egyes epizódját óramű pontossággal tervelik ki.

Az eljárás koncepciós jellegét erősítik a legfrissebb fejlemények is. Bár a már tavaly nyár óta előzetesben tartott Czeglédy még pár napja is azt a tájékoztatást kapta, hogy rács mögött kell maradnia, nehogy befolyásolni próbálja az eljárást, az ügy egy másik gyanúsítottját több mint egy hete, augusztus elsején kelt levelében arról értesítette a NAV, hogy befejezték nyomozást, és az iratokat továbbítani fogják az ügyészségnek.

Úgy tudjuk, ezt az augusztus 1-i értesítést kapta meg az ügy minden gyanúsítottja, akik a törvénynek megfelelően azóta már mind ki is kerültek a börtönből.

Kivéve Czeglédy Csabát, aki ügyvédként az elmúlt években többször is a kormánypártokra nézve kínos eredménnyel zárult ügyeket vitt. Czeglédy értesítője valamiért csak augusztus 2-án kelt, aminek azért van jelentősége, mert a másodfokú bíróság azzal az indokkal tudta börtönben tartani még augusztus 1-én is, hogy, mivel még folyamatban van a nyomozás, ezért felmerül a nyomozás befolyásolásának a veszélye.

Pedig a többi gyanúsítottnak megküldött levél alapján ma már nyilvánvaló, hogy augusztus 1-én már nem volt nyomozás folyamatban, csak erről a Csongrád megyei ügyészség “véletlenül” elfelejtette időben tájékoztatni a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszéket.

Update:

Czeglédy Csaba ügyvédjét, Dr. Hankó Faragó Miklóst telefonon értük el, aki kérdésünkre reagálva elmondta:

“Dr. Czeglédy Csaba korábbi előzetes letartóztatásárt és jelenlegi letartóztatását eddig sem tartottam indokoltnak, a nyomozás lezárulását követően végképp indokolatlanná vált.” Az ügyvéd hozzátette: a nyomozás befejezéséről szóló hatósági értesítést augusztus 9-én készhez vette.

Hogy a laikusok nincsenek tisztában az előzetes letartóztatás lényegével, indokaival ,szerepével az érthető. De hogy a bíróság a nyomozás lezárulta után is, mintegy előzetes büntetésként alkalmazza azt, az nem hogy megindokolhatatlan, de kimondottan jogsértő is, megvalósítja a ” Jogtalan fogvatartás ” bűntettét.

Forrás: Sztárklikk / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: