Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Czeglédy-ügyben lezárták a nyomozást… Czeglédy maga a tárgya és eszköze egy sokkal nagyobb leszámolásnak?

 

A Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottjának küldött tájékoztatásból tudta meg a hvg.hu, hogy a NAV nyomozói befejezték a nyomozást. Ehhez képest a tavaly nyár óta előzetesben tartott, baloldali politikus még pár napja is azt a választ kapta, hogy rács mögött kell maradnia, nehogy befolyásolni próbálja az eljárást. Akár egy hónapon belül jöhet a vádemelés az utóbbi idők legjelentősebb, durván átpolitizált büntetőügyében.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága arról tájékoztatta a Czeglédy-ügy egyik gyanúsítottját, hogy befejezettnek látják a nyomozást, további nyomozati cselekményeket nem terveznek, és következő lépésként az ügyészségnek küldi meg az iratokat. Így felhívják, nyilatkozzon arra nézve, él-e az iratismertetés jogával.

A büntetőeljárási törvény ugyanis kimondja, hogy a nyomozás során keletkezett iratokat a gyanúsított és védője teljes terjedelemben megismerheti, és erre a vádemelés előtt legalább egy hónappal kell sort keríteni.

Úgy tűnik, most már sietnének a tavaly nyár óta húzódó üggyel, mert a tájékoztatásban azt is megkérdezik a gyanúsítottól, hozzájárul-e ennek az „egy hónapos időköznek a mellőzéséhez, illetve lerövidítéséhez”.

Czeglédy viszont azért marad börtönben, mert még nyomoznak

A másik érintettnek szóló – augusztus 1-vel dátumozott – tájékoztatás Czeglédy Csaba számára már csak azért is érdekes, mert már egyedül őt tartják információink szerint előzetes letartóztatásban. És amikor ez ellen ugyanekkor, augusztus elején megpróbált fellebbezni, arra az volt a bírósági válasz, hogy továbbra is rács mögött kell maradnia, nehogy befolyásolja a nyomozást.

Miközben a védőitől származó információink szerint egy további, korábban szintén előzetesben lévő gyanúsított esetében a törvényszék még a házi őrizetet is megszüntette augusztus 3-án, állítólag azért, mert befejeződő nyomozás miatt nála még ezt a kényszerintézkedést is szükségtelennek tartották.

Közben egy kormányközeli lap még pár napja is arról írt, hogy magas pozícióban lévő baloldali politikusok is érintettek lehetnek az ügyben.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg… – írja a HVG.

Bűnszervezet? Semmi másra nem volt jó az egész cirkusz, mint a baloldal lejáratására. Ismert fideszes taktika.

Érdekes lenne az ügy tárgyalása.
Már az a koncepció, ami alapján megvádolták, az szétesett mára. Még a nyugdíjas szervezeteknek is befellegzett, mert másképp lehet munkát vállalni és adót fizetni, mint ahogy azt Kósa Laliék szervezték. A diákszövetség is Kósa Laliék nyomulása volt, amely Czeglédyéket ki akarta szorítani…

Amúgy ha valaki kíváncsi a Czeglédy per ítéletére, akkor azt most megtippelném… Czeglédy Csaba bűnös, és pont annyi lesz a rá kiszabott börtön, amennyit előzetesben letöltött… Ezzel aztán el lesz intézve az ügy… és jöhet a következő koncepciós per…

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: