Lázárra nem vonatkoznak a törvények – Talán még az USA-ba is beengednék?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lázár János a törvényen felül áll. Mostmár ezt is tudjuk…

Lázárt nem lehet moderálni. Pontosabban nem nem lehet, kifejezetten TILOS.

Egy nappal azután, hogy elérhetetlenné tették Lázár János hírhedt bécsi videóját, a Facebook moderátorainak a központból szóltak, hogy sem az akkori kancelláriaminiszter, sem a kormányzati szócsőként működő portál, az Origo bejegyzéseihez nem nyúlhatnak – derül ki a 444 cikkéből.

Lázár János március 6-án jelentkezett a videóval Bécs Favoriten nevű kerületéből, amelyben azt állítja, hogy az osztrák főváros a bevándorlók miatt mocskos és veszélyes, a fehér keresztények” eltűntek, a bevándorlók pedig átvették az irányítást.

A videót a Facebook eltüntette, néhány órával később azonban újra elérhetővé vált, a 444-nek pedig most a Facebook egyik magyar moderátorát sikerült megszólaltatnia, aki a közösségi hálónak dolgozott az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban. Ő elmesélte, hogy a moderátorok a közösségi alapelvek megsértése miatt tüntették el a videót, miután több gyűlöletbeszéd gyanújával bejelentés is befutott róla, utána viszont „a fejük felett” tették újra elérhetővé.

– Jött egy utasítás, hogy az ő dolgaihoz meg az Origo cikkeihez többet nem nyúlhatunk, hanem azokat rögtön tovább kell küldeni az írországi központba, és ott döntenek róluk – állítja a moderátor.

Azután egyébként, hogy hogy a videóját eltávolították, Lázár János sietve cenzúrát kiáltott, a szólásszabadság megsértésével vádolta a közösségi hálót, és azzal is, hogy beavatkozik az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányba.Ez visszhangzott Orbán Viktor júliusi tusnádfürdői beszédében is, a miniszterelnök legalábbis azt állította, hogy Nyugaton „általános” a cenzúra, az IT-cégek a politikai elittel összejátszva elzárják az európai polgárokat a közösségi médiában a valóságtól.

Ami Lázár János bécsi videóját illeti, abból hatalmas botrány lett, a Facebook pedig később azt állította, azért tették újra elérhetővé, mert hírértékűnek találták, hogy egy EU-tagország kormánya rasszista gyűlöletpropagandát terjeszt. A volt kancelláriaminiszter később bocsánatot kért Sebastian Kurz osztrák kancellártól.

Aztán utóbb maga Orbán moderálta ki Lázárt – legalább is az országos politikából. Kár volt hát a bécsi lihegésért.

Forrás: 168óra / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük