Gyászol egész Európa és a világ is – A sztár halála mindenkit megdöbbentett


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A sztárséf halála mindenkit megdöbbentett – az egész világ gyászol.

 

Meghalt 73 éves korában Joël Robuchon francia séf, akit 1990-ben az évszázad szakácsának választottak.

A gasztrovilág egyik legnagyobb alakja Genfben hunyt el, halálát szóvivője erősítette meg az elmondásából kiderül, hogy Robuchon hasnyálmirigy rákkal küzdött, de sajnos a gyilkos kór legyőzte.

Joël Robuchon 1945. április 7-én született Poitiers-ben, Franciaországban. 1989-ben a Gault Millau az „évszázad séfje” címet adományozta a francia szakácsnak. Több szakácskönyvet írt, a Larousse gasztronómiai lexikon bizottságának elnöke volt, és több francia nyelvű gasztronómiai műsorban szerepelt.

2016-ban döntött rekordot 32 Michelin-csillagával, amelyeket az általa feltalált konyhaművészetnek, az ateliernek köszönhetett.

Robuchonnak világszerte rengeteg atelier-étterme volt: Bangkokban, Bordeaux-ban, Hongkongban, Las Vegasban, Londonban, Makaóban, Monacóban, Montrealban, Párizsban, Szingapúrban, Taipeiban, Tokióban és New York-ban. 

 

Forrás: Blikk / Euronews / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük