Gyászol egész Európa és a világ is – A sztár halála mindenkit megdöbbentett


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

A sztárséf halála mindenkit megdöbbentett – az egész világ gyászol.

 

Meghalt 73 éves korában Joël Robuchon francia séf, akit 1990-ben az évszázad szakácsának választottak.

A gasztrovilág egyik legnagyobb alakja Genfben hunyt el, halálát szóvivője erősítette meg az elmondásából kiderül, hogy Robuchon hasnyálmirigy rákkal küzdött, de sajnos a gyilkos kór legyőzte.

Joël Robuchon 1945. április 7-én született Poitiers-ben, Franciaországban. 1989-ben a Gault Millau az „évszázad séfje” címet adományozta a francia szakácsnak. Több szakácskönyvet írt, a Larousse gasztronómiai lexikon bizottságának elnöke volt, és több francia nyelvű gasztronómiai műsorban szerepelt.

2016-ban döntött rekordot 32 Michelin-csillagával, amelyeket az általa feltalált konyhaművészetnek, az ateliernek köszönhetett.

Robuchonnak világszerte rengeteg atelier-étterme volt: Bangkokban, Bordeaux-ban, Hongkongban, Las Vegasban, Londonban, Makaóban, Monacóban, Montrealban, Párizsban, Szingapúrban, Taipeiban, Tokióban és New York-ban.

 

 Forrás: Blikk / Euronews / BalraMagyar


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük