Brutális drágulás jön ősztől – minden magyar pénztárcáját érinteni fogja


Pénz - Fotó: Napi.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nos úgy áll a helyzet, hogy minden magyar család megszívja az őszi áremelkedést. Mutatjuk a részleteket.

A legnagyobb szociáldemokrata napilap a Népszava számolt be róla, hogy ősztől brutális áremelkedés következik be idén ősztől.

Mint ahogyan arról a lap beszámol: Idén Európa-szerte kevesebb gabona termett, ezért megnőtt a búza ára.

Ebből pedig egyenesen következik, hogy ősztől drágulni fog a kenyér, illetve a sertéshús is, aminek az önköltségi árából 70 százalékot tesz ki a takarmány ára.

Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára szerint az áremelkedés inkább a kereskedőket érinti majd, mert a rendkívül kiélezett versenyben valószínűleg kénytelenek lesznek benyelni egy részét, nem terhelhetik az egészet a fogyasztókra.

A Népszava szerint a kenyér ára kilónként 25-80 forinttal nőhet.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük