Sztojka szabadlábon! – Marian Cozma édesapja megszólalt


Peter Cozma - Fotó: RTL
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Sokkolta Marian Cozma édesapját, hogy a fia meggyilkolásáért elítélt Sztojka Ivánt néhány év után kiengedték a börtönből: jó magaviselete miatt.

A gyászoló apa az ATV Heti Naplójának azt mondta: ha egy gyilkosságért csak ennyit adnak, azt jelenti, hogy többször is gyilkolhatsz. A műsornak nyilatkozó kriminológus szerint: hiba lenne eltörölni a feltételes szabadlábra helyezés intézményét. Horváth Lóránt ügyvéd viszont úgy véli, hogy egy-egy ilyen eset visszásan hathat a társadalomra.

Sztojka Ivánt, pártfogói felügyelet mellett, a bíróság 9 év 5 hónap után, feltételesen szabadlábra bocsátotta. A fennmaradó 4 év 5 hónapot már szabadlábon töltheti az a férfi, aki bűnsegédként vett részt Marian Cozma, egykori veszprémi kézilabdázó meggyilkolásában.

Az egykori sportoló családját sokkolta, amikor megtudták, hogy Sztojkát 4 és fél évvel korábban kiengedték a börtönből.

„Hogyha egy gyilkosságért ennyit adnak csak, azt jelenti, hogy többször is gyilkolhatsz. Ez az egyik. A másik, hogy így látta jónak a magyar állam, ezért csak ennyi évig ült. De nálunk, Romániában is ugyanez van” – nyilatkozta az édesapa a Heti Naplónak.

Fliegauf Gergely kriminológus, egykori börtönpszichológus elmondta, ő a börtönben és a lelkiismeretben kevéssé hisz. A kérdés, hogy egy ember, aki csaknem 10 évet ült a börtönben, meg tud-e változni, képes-e visszailleszkedni a társadalomba?

Horváth Lóránt ügyvéd ehhez hozzátette: az árnyoldala ennek az, hogy a társadalom úgy érzi, hogy a személy, akit elítéltek, az nem tölti ki azt az időt, amit a bíróság rászabott, mindenképpen van egy társadalmi visszássága.

Marian Cozma


Marian Cozma, sose feledünk…

Forrás: atv.hu


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük