Peter Cozma - Fotó: RTL
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokkolta Marian Cozma édesapját, hogy a fia meggyilkolásáért elítélt Sztojka Ivánt néhány év után kiengedték a börtönből: jó magaviselete miatt.

A gyászoló apa az ATV Heti Naplójának azt mondta: ha egy gyilkosságért csak ennyit adnak, azt jelenti, hogy többször is gyilkolhatsz. A műsornak nyilatkozó kriminológus szerint: hiba lenne eltörölni a feltételes szabadlábra helyezés intézményét. Horváth Lóránt ügyvéd viszont úgy véli, hogy egy-egy ilyen eset visszásan hathat a társadalomra.

Sztojka Ivánt, pártfogói felügyelet mellett, a bíróság 9 év 5 hónap után, feltételesen szabadlábra bocsátotta. A fennmaradó 4 év 5 hónapot már szabadlábon töltheti az a férfi, aki bűnsegédként vett részt Marian Cozma, egykori veszprémi kézilabdázó meggyilkolásában.

Az egykori sportoló családját sokkolta, amikor megtudták, hogy Sztojkát 4 és fél évvel korábban kiengedték a börtönből.

„Hogyha egy gyilkosságért ennyit adnak csak, azt jelenti, hogy többször is gyilkolhatsz. Ez az egyik. A másik, hogy így látta jónak a magyar állam, ezért csak ennyi évig ült. De nálunk, Romániában is ugyanez van” – nyilatkozta az édesapa a Heti Naplónak.

Fliegauf Gergely kriminológus, egykori börtönpszichológus elmondta, ő a börtönben és a lelkiismeretben kevéssé hisz. A kérdés, hogy egy ember, aki csaknem 10 évet ült a börtönben, meg tud-e változni, képes-e visszailleszkedni a társadalomba?

Horváth Lóránt ügyvéd ehhez hozzátette: az árnyoldala ennek az, hogy a társadalom úgy érzi, hogy a személy, akit elítéltek, az nem tölti ki azt az időt, amit a bíróság rászabott, mindenképpen van egy társadalmi visszássága.

Marian Cozma

Marian Cozma, sose feledünk…

Forrás: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: