Sajtószabadság? - Fotó: morfondir.ro
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A hatalom mindent elvesz Magyarországtól…

 

Példátlan, ami ma Magyarországon a médiában történik, az MSZP szerint megszűnőben van a sajtószabadság – mondta Őrsi Gergely, az ellenzéki párt fővárosi alelnöke Budapesten, sajtótájékoztatón.

Őrsi Gergely azt mondta, a Fidesznek az a kifejezés, hogy a sajtó szabad, azt jelenti: a Fidesz-közeli oligarcháknak – Habony Árpádnak, Mészáros Lőrincnek és Nyerges Zsoltnak – szabad médiát vásárolni, majd azt utána a Fidesznek szabad állami hirdetésekkel működtetni, nem egy esetben veszteségesen.

Egy normális demokráciában egy sajtótermék tulajdonosa a médiáját befektetésnek tekinti és nem fegyvernek egy nagyobb, korrupcióra épülő játszmában – jelentette ki.

Az MSZP-s politikus szerint nem normális, hogy a fideszesek azt mondták a HírTV-vel történtekről, elégtételt éreznek, és elismerték azt is, hogy az ő tévéjük volt, amit elvettek tőlük.

Szerinte az a fő kérdés, mit éreztek azok az emberek, akiktől egyik napról a másikra elvették a szabad tájékozódás lehetőségét, megszüntették az általuk nézett tévéket, internetes portálokat, újságokat.

Emlékeztetett arra, az MSZP múlt héten népszavazási kezdeményezéseket nyújtott be, hogy az állami hirdetéseket igazságosan – az olvasottság, a nézettség és a hallgatottság arányában – osszák el. Őrsi Gergely értékelése szerint a HírTV-vel történtek bizonyítják ennek létjogosultságát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: