Fotó: HVG
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ennyire fontos a GYEREK a magyar államnak. De azért csak szülj minél többet, hisz fogyóeszköz…

 

A Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán kért időpontot egyéves gyerekének a HVG egyik munkatársa. Meg sem kérdezték, mi baja a gyereknek, csak kiadták a legelső szabad időpontot: 2019.02.21. 12.45.

Segítségképpen fölírták: ez egy csütörtöki nap lesz. A HVG munaktársának beszámolója szerint maga az időpontot osztó nő sem bírta rezzenéstelen arccal megírni a papírt.

Körzetileg oda tartoznak, de orvost nem választottak, így is ennyit kell várniuk. Inkább csak kellene, mert keresnek inkább magánorvost. A klinika honlapján 26 orvos szerepel, hatan gyermekortopédusok. Megkérdeztük a Semmelweis Egyetemtől, hogy mi az oka a hosszú várakozási időnek, és más területen milyen hosszú a várólista. Azt írták, a klinikán évente csaknem 40 ezer járóbeteget látnak el – közülük 14 ezer gyerek -, nagyjából 4 ezer műtétet végeznek, melynek túlnyomó többsége nagy vagy speciális beavatkozás.

Az ellátási terület a X. XIII. és a XXIII. kerület illetve 26 Pest megyei település, ám miután ez gyermekortopédiai csúcsintézmény, az országból mindenhonnan küldenek ide beteget.

“A klinikán öt szakorvos végez gyermekortopédiai járóbeteg-ellátást, a sürgősségi és gyors beavatkozást igénylő eseteket haladéktalanul ellátják, egyéb esetben előjegyzésre van szükség” – válaszolta az egyetem.

Az új betegeknek az általános vizsgálathoz legkorábban 3 hónapra tudnak időpontot adni, ha valaki specialistához vagy választott orvoshoz kér időpontot, fél év is lehet a várakozási idő. – írja a HVG.

Ez a cél? Átterelni mindenkit a magánrendelésekre. Csak így tudják megcsinálni. Magától az emberek nem mennének el. Mivel a tb-t már kivették az alaptörvényből már arra sem lehet hivatkozni. Az orvoshiányt nem is említem.

Ez már túl megy minden határon. De azt hiszem, nem az orvos hibája. Bezzeg a vezér soron kívül bejutott nemrég a szakrendelésre. Sokan akkor is már órák óta ott ültek, vártak a sorukra csendben, békében. Akkor azon gondolkodtam, h ez nem véletlen. Akkor Orbán a határait akarta feszegetni. Elvegyül a köznép között, de ő az első. Neki jár minden azonnal. Biztos van saját orvosa, nem is kellett volna odamennie. Játék az egész. Mi meg… reménykedjünk, h nem leszünk olyan betegek…

Forrás: HVG / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: