Ennél vérlázítóbbat ma nem fog olvasni: A beteg kisgyermek 7! hónapra kapott időpontot a SOTE klinikáján


Fotó: HVG
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ennyire fontos a GYEREK a magyar államnak. De azért csak szülj minél többet, hisz fogyóeszköz…

 

A Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán kért időpontot egyéves gyerekének a HVG egyik munkatársa. Meg sem kérdezték, mi baja a gyereknek, csak kiadták a legelső szabad időpontot: 2019.02.21. 12.45.

Segítségképpen fölírták: ez egy csütörtöki nap lesz. A HVG munaktársának beszámolója szerint maga az időpontot osztó nő sem bírta rezzenéstelen arccal megírni a papírt.

Körzetileg oda tartoznak, de orvost nem választottak, így is ennyit kell várniuk. Inkább csak kellene, mert keresnek inkább magánorvost. A klinika honlapján 26 orvos szerepel, hatan gyermekortopédusok. Megkérdeztük a Semmelweis Egyetemtől, hogy mi az oka a hosszú várakozási időnek, és más területen milyen hosszú a várólista. Azt írták, a klinikán évente csaknem 40 ezer járóbeteget látnak el – közülük 14 ezer gyerek -, nagyjából 4 ezer műtétet végeznek, melynek túlnyomó többsége nagy vagy speciális beavatkozás.

Az ellátási terület a X. XIII. és a XXIII. kerület illetve 26 Pest megyei település, ám miután ez gyermekortopédiai csúcsintézmény, az országból mindenhonnan küldenek ide beteget.

“A klinikán öt szakorvos végez gyermekortopédiai járóbeteg-ellátást, a sürgősségi és gyors beavatkozást igénylő eseteket haladéktalanul ellátják, egyéb esetben előjegyzésre van szükség” – válaszolta az egyetem.Az új betegeknek az általános vizsgálathoz legkorábban 3 hónapra tudnak időpontot adni, ha valaki specialistához vagy választott orvoshoz kér időpontot, fél év is lehet a várakozási idő. – írja a HVG.

Ez a cél? Átterelni mindenkit a magánrendelésekre. Csak így tudják megcsinálni. Magától az emberek nem mennének el. Mivel a tb-t már kivették az alaptörvényből már arra sem lehet hivatkozni. Az orvoshiányt nem is említem.

Ez már túl megy minden határon. De azt hiszem, nem az orvos hibája. Bezzeg a vezér soron kívül bejutott nemrég a szakrendelésre. Sokan akkor is már órák óta ott ültek, vártak a sorukra csendben, békében. Akkor azon gondolkodtam, h ez nem véletlen. Akkor Orbán a határait akarta feszegetni. Elvegyül a köznép között, de ő az első. Neki jár minden azonnal. Biztos van saját orvosa, nem is kellett volna odamennie. Játék az egész. Mi meg… reménykedjünk, h nem leszünk olyan betegek…

Forrás: HVG / BalraMagyar


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük