A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lélegzet visszafojtva kapkodunk csak az események után.

Ma minden bizonnyal a legtöbben a HírTV eseményeire figyelnek, mely csatorna a újra visszakerült a Fidesz-közeli médiaportfólióba. A csatorna mely éveken át a Fidesz kommunikációs ékköve volt, és a 2015-2018-as időszakban ellenzéki, inkább Jobbik-felé hajló hangvételt ütött meg, ma visszatér a NER-hez.

Mindeközben rájár a szanaszét szakadt Jobbikra a rúd. Az Azonnali.hu információi szerint  a Jobbik házi tévéje a Nemzeti 1 internetes csapata is otthagyta a pártot.

„Sokakkal ellentétben nekünk tiszta a kezünk” – a Jobbik online párttévéje, az N1TV szerkesztői videóban szakítottak a párttal. – számol be a szakításról a portál.

Rejtélyes videóban szakítottak a Jobbikkal a párthoz kötődő Nemzeti Televízió, azaz az N1TV ismert arcai. „Sokakkal ellentétben nekünk tiszta a kezünk” – mondja a videón Szilvási Péter, az online csatorna ismert riportere a Jobbik logója előtt.

„Nekünk még magyar a szívünk” – jegyzi meg aztán Magyar Klára. Ezután pedig megjelenik a főszerkesztő Kisberk Szabolcs, és a tévé három munkatársa leveszi az N1TV logóját egy ajtóról, majd bezárja azt.

„És mi a józan eszünkre hallgatunk” – mondja még Kisberk, aztán a három tévés elsétál egy sötét folyosón.

 

 

Az nem derül ki, hogy a három szerkesztő pontosan mire készül, de az egyértelműnek tűnik, hogy a Jobbikkal szakítanak. Ezen túl azonban még a Jobbikhoz közeli forrásaink sem tudtak mondani semmit, őket is meglepte a lépés.

 

Találgatások azért vannak: többen is említették, hogy Kisberk Szabolcs jóban van Toroczkai Lászlóval, aki éppen a Jobbikból a videóban említettekhez hasonló okok miatt vált ki és alapított új mozgalmat.

 

Azonban kérdéses, hogy a Mi Hazánk miből tudna jelenleg finanszírozni sajtóorgánumokat.

 

Másrészről éppen ma dől el a Hír TV további sorsa, amely vélhetően valamilyen módon belsimul majd a fideszes médiabirodalomba. És ahogy arra sokan emlékezhetnek, Kisberk Szabolcs és akkori csapata a mostanihoz hasonló, amatőr színi előadásnak is beillő videóval búcsúzott el a G-nap után a HírTV-től, hogy aztán a Jobbik holdudvarában kössön ki. Egyes találgatások szerint talán a „megújuló” Hír TV-től kaphatott ajánlatott Kisberk, bár ez még forrásaink szerint is eléggé meglepő fordulat lenne.

Forrás: Azonnali


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: