Órákon belül eldől Kálmán Olga jelenleg igen bizonytalan jövője


Kálmán Olga - Fotó: Népszava / Tóth Gergő
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A portaszolgálatot már tegnap este lecserélték a Hír TV-nél, ma eldől a kollegák sorsa…

 

Ma tartják a Hír TV-ben azt az állománygyűlést, amelyen a csatorna új, az Orbán-kormányhoz közeli vezetése tájékoztatja a munkatársakat a szándékairól.

A lap cikke szerint a fideszes hatalomátvétel első áldozata Kálmán Olga lehet, a műsorvezetőnek valószínűleg napokon belül távoznia kell a csatornától – írja az Azonnali.

Az addig kormányzati szócsőként működő Hír TV az Orbán Viktor és Simicska Lajos közötti szakítás, a G-napként ismert 2015. február 6. után kezdett el kormánykritikus hangot megütni. A Fidesz április 8-i választási győzelme után aztán Simicska Lajos felszámolta a médiabirodalmát, és miközben a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió megszűnt, a Heti Válasznak pedig csak az online verziója működik, a Hír TV megúszta egy leépítési hullámmal, amelynek a keretében Szöllősi Györgyi és Bányász D. Gergő, a belpolitikai szerkesztő is távozott.

Ezt követően Simicska Lajos szinte minden cégétől megszabadult, az érdekeltségeit Nyerges Zsolt vette át, hétfőn pedig a 444 szellőztette meg, hogy a Mészáros Lőrinc médiabirodalmát, a Népszabadság 2016-os bezárásáról hírhedt Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor átveszi az irányítást a csatornánál.

Az Azonnali úgy tudja, hogy Nyerges Zsolt ma elmegy az állománygyűlésre, Csintalan sándor pedig azt mondta a portálnak, hogy a tulajdonosváltás nyomán nyilvánvalóan lehetett tudni, hogy ez egy „másik televízió” lesz. Ő egyébként – fűzte hozzá – nem félti a bezárástól a Hír TV-t, a csatorna áthangolásához szerinte elég, ha áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és néhány műsort – amilyen az Egyenesen, a Célpont vagy a Szabadfogás – szüntetnek meg.Ami Kálmán Olgát illeti, ő korábban, még hétfőn csak annyit mondott, konkrét bejelentésekkel tudok mit kezdeni, és addig készül az esti adásra. Ma Hódmezővásárhely független polgármestere, Márki-Zay Péter lesz a vendége az Egyenesenben.

Forrás: 168 óra


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük