Lendvai Ildikó a HírTV-ről: ez a hosszú kèsek èjszakája


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hosszú kések délelőttje a Hír tévében.

A király hadai visszafoglalták az elvesztett várat a lázadó hűbérúrtól, az új zászló kitűzve. Mellesleg közönségétől is, de az nem számít.

Simicskát ugyan az elmúlt 3 évben sem szerettem meg, politikai céljai is világosak voltak a Jobbik felfuttatására, de a Hír tv-nek mégis volt pár jó éve, láttunk valódi vitákat, önállóan gondolkodó szereplőket. Az ő statáriális eltüntetésük után bevonulnak falanxban Mészáros Lőrinc zsoldosai a Médiaworks-ből és az Echo tévéből.

A Szabadfogás délelőtti felvételét lefújták – ilyen csúnya szavakat, mint “szabad”, mégsem illik használni.

Bár a fb-on terjedő karikatúra szerint az új híradó első mondata sem lesz túl szalonképes: “Orbán Viktor mégsem geci.”

Az Egyenesen délutáni ismétlése helyett a miniszterelnök (aki ugyebár mégsem…) tusnádfürdői beszéde hallható. (Kapcsolgatunk? Kapcsolgatunk?)

A kormánysajtó az újságírói kollegialitás figyelemre méltó példáit szolgáltatja, már amennyiben feltételezzük, hogy pl. a 888-nál szakmabéliek dolgoznak.A Hír tévé vesztén örvendezve külön örömüket fejezik ki, hogy legalább már Márki-Zay sem szerepelhet a ma estére tervezett Egyenesen-ben, nem láthatjuk, “ahogy ömlik szájából a szenny, és Olga erre hevesen bólogat.”. Milyen szerencse, hogy a szájakból ömlő szenny és a bólogatás a 888-ban bezzeg teljesen ismeretlen!
Megéltük már a Népszabadság és a Magyar Nemzet helyének felszántását is, tudtuk, hogy hadat üzentek a plurális médiának.

De ez most új felvonás..A Népszabadságnál még azt hazudták, hogy a megszüntetésben nincs semmi politika, ugyan már, csak gazdasági okok, a kormánynak semmi köze az egészhez.

Most a hazugságra sem veszik a fáradságot. Már nem bújnak a “gazdasági okok” spanyolfala mögé. Nem is nagyon lehetne: hiszen a csatorna leginkább közönség- és hirdetésvonzó, legnépszerűbb arcait likvidálják a képernyőről.

A politikai sztriptíz halad a végkifejlet felé, a főszereplő egyre inkább lemeztelenkedik, újabb lepel hullik le. Kár, hogy ami alatta van, csupa taszító fekély.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük