Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma tartotta az új Fidesz közeli vezetés a állományértekezletet, ahol közölték, hogy ki az akit páros lábbal csesznek ki az új NER-re hangolt csatornáról.

Ma reggel már több a HírTV-be érkező munkatársat nem engedtek be a televízió épületébe. Mint ahogy arról a Magyar Hang beszámolt:

Háromnegyed 10 körül megérkezett az épülethez Gulyás Balázs és Wahorn András, mindketten a Szabadfogás felvételére jöttek. Előbbi 2Rule-pólóban – írja a 24.hu. A felvételt 11 órakor kellett volna elkezdeni, de Dévényi István műsorvezető éjszakai Facebook-posztja szerint sms-t kapott arról, hogy számítsanak arra, hogy nem engedik be őket. Ez meg is történt, információink szerint nem jutottak be. Gulyás Balázsnak és Wahorn Andrásnak viszont sikerült bemenni az épületbe, ott közölték velük, hogy nem lesz felvétel és azonnal távozzanak.

Mindezek után fél 11-kor kezdetét vette a televízió állományülése, ahol bejelentették az új irányt. Az állományülés előtt is már lehetett sejteni, hogy a HírTV-től biztosan távozik Csintalan Sándor és Kálmán Olga is.

Mi vezetett idáig?

Simicska Lajos a korábban Fidesz-közeli üzletember viszonya azon a bizonyos “G-napon” végérvényesen megromlott a miniszterelnökkel és pártjával. Azzal a párttal, amelynek gazdasági hátországát és az ellenzékben töltött szűk 8 esztendőt éppen Simicska finanszírozott.

Aki valaha olvasott politikai cikket annak bizonyára nem ismeretlen Simicska Lajos neve, mint ahogyan nehezen hiszem azt is, hogy aki ezt a cikket olvassa ne ismerné keresztbe-kasul a vállalkozó és a nagyobbik kormánypárt történetét.

Simicska Lajos Orbán Viktor korábbi jó barátja és volt katonatársa szövetkezett a kilencvenes években Orbánékkal és a jelenlegi miniszterelnök kollégiumi szobatársaival és összehozták az évtized legsikeresebb politikai vállalkozását a Fideszt.

Megkérdőjelezhető üzleteken keresztül olyan gazdasági hátországot rakott Simicska a Fidesz mögé, amely még ellenzékben is képes volt akkora médiabirodalmat összehozni, melyet a Szocialisták még csak meg sem bírtak közelíteni.

Simicska és Orbán azóta összevesztek a koncon és 2015-ben végleg szakított egymással a két kétes hírű de politikai legenda.

Simicska pedig teljes erejével az Orbán-rendszert támadta. Erőforrásait és infrastruktúráját a Jobbik rendelkezésére bocsátotta. A Jobbik 2018-as katasztrofális szereplése, mely során nem sikerült az ellenzéki pártnak számottevően növekednie egy olyan médiaháttérrel és megannyi közterületi hírdetési felülettel, amely korábban hatalomra juttatta a Fideszt Simicska kiszállt.

Pletykák szerint Simicska megkapta a selyemzsinórt és kvázi lelépési pénzként kapta azt, hogy Fidesz közeli vállalkozók felvásárolták kilóra a teljes Simicska-birodalmat és annak ékkövét a HírTV-t.

Elesett a HírTV

Még a mai napon felállhat az a kormányközeli csapat, aki a jövőben irányítani fogja a csatornát. Úgy néz ki, a sajtóhírek alapján, hogy az eddig általunk megismert HírTV a mai nappal elesett.

Újra a kormánypártokat szolgálja, a tékozló fiú hazatért. A csatorna mely eddig ellenzéki volt, ám a mai napon az új tulajdonos hatására a csatorna legmeghatározóbb arcai már ma távoztak.

Az Index információja szerint Nyerges Zsolt az állománygyűlésen a következő személyi változásokat jelentette be:

  • a vezérigazgató Répásy Bálint lesz, ő a most bezárt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. üzletfejlesztési igazgatója volt, és
  • Liszkay Gábor úgynevezett médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Később pedig kiderült:

  • Szikszai Péter a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lesz (ő már volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél és az Echo TV-nél dolgozott),
  • Mentes Katalin, az EchoTV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató.

Nyerges arról beszélt, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, elbocsátásokról, úgy tudjuk, nem ejtett szót, és a pár perces állománygyűlésen kérdezni sem lehetett.

Az Azonnali megkeresésére Csintalan Sándor, a Hír TV egyik műsorvezetője, akit sokan Simicska Lajos bizalmi emberének tartanak. Szerinte annyira kiszámítható, hogy mi fog történni, hogy a dramaturgiai részletek nem hozzák lázba.

Úgy véli, hogy a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye, „hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.

Csintalan szerint a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és ilyen ember például Kálmán Olga vagy – ahogy Csintalan fogalmazott – „szerénytelensége”.

Kérdés, hogy a Hír TV irányítását melyik kormányközeli üzletember veszi át. A 2015-ös G-napkor az akkor még az Orbán-kormányhoz lojális Simicska-birodalomtól többen is távoztak, például Liszkay Gábor, Gajdics Ottó, Szikszai Péter és Csermely Péter. Az Azonnali információi szerint annyi biztos, hogy Csermely Péternek nem lesz köze az „új” Hír TV-hez.

BalraMagyar/Azonnali/Magyar Hang/24.hu/index


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: