Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tragikus hirtelenséggel ragadta magával a halál az elnök asszonyt…

 

Vasárnapra virradó éjjel elhunyt Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület alapító-elnöke.

A 2000-ben alapított Gólyahír mintegy 1000 újszülött nyílt örökbe adásában működött közre és több mint 300 szülőanyának segített – kelengyével, anyaotthoni elhelyezéssel, tanácsadással – abban, hogy fel tudja vállalni nem tervezett gyermeke nevelését. Mórucz Lajosné 67 éves volt.

Ha valaki vágya és lehetőségei ellenére lesz terhes, két út áll előtte, de az egyiket jelen esetben eleve elvetjük. Ha kihordja a babáját, eldöntheti, hogy otthagyja a kórházban, és soha többé, semmit sem tud róla, vagy állami gondozásba adja, ahonnan nevelőszülőkhöz vagy ismeretlen örökbefogadókhoz kerülhet. A harmadik választás: nyílt örökbefogadással gondoskodni a gyermek jövőjéről. Ez utóbbiban nyújt segítséget a Gólyahír Egyesület.A nyílt örökbefogadás azt jelenti, hogy az örökbeadó megismerheti gyermeke leendő családját, azok körülményeit…

“A Gólyahír Egyesület elnöke volt. Anya, feleség, nagymama és nem utolsósorban Gólyamama. Közel 1000 gyermek köszönheti neki azt, hogy családban nőhet fel. Angyal lett az, aki életében is angyal volt.” -írták.

 

Mórucz Lajosné, Gabi – Gólyahír, alapító elnök

Nyugodj békében Gólyamama.

Forrás: Blikk / Érd most


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: