Tiborcz István és Orbán Viktor Fotó: Népszava.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ugyan másfél év késéssel, de iratokat foglalt le a rendőrség az Elios-ügyben…

 

Iratokat foglalt le a rendőrség az Elios-ügyben – ez derül ki Pintér Sándor írásbeli válaszából. A belügyminisztert a szocialista Harangozó Tamás kérdezte arról, hogy hol tart a nyomozás az ügyben. A tárcavezető tájékoztatása szerint egy külön nyomozócsoport állt fel, ami értékeli a dokumentumokat.

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala 35 olyan közvilágítási tendert vizsgált, amelyekben a miniszterelnök vejének korábbi cége, az Elios Zrt. nyert. A pályázatok több mint felénél szabálytalanságokat tártak fel és a magyar hatóságokhoz fordultak.

A Pest megyei Főügyészség még januárban, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Ez is csak arra lesz jó, hogy ha találnak valami bizonyítékokat, akkor azt gyorsan megsemmisítsék? Nehogy már OV veje bűnös legyen?

Tiborz évekkel ezelőtt ellopott egy egész erdőt. A fákat engedély nélkül kivágta, majd eladta.
Az ügy még mindig nyomozati szakban van – vádemelés talán a következő századforduló körül lehetséges… Az Elios csalásokat később követte el…

Forrás: Hír TV / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: